Kent Mezarliklari Ziyaretçilerini Agirlamaya Basladi

İçel Büyüksehir Belediyesi, kent merkezindeki 340 ve 13 ilçenin tamamindaki 4 bin 68 mezarligin temizlik, ilaçlama, budama, çiçek ekimi ve yol yapim çalismalarini gerçeklestirerek, mezarliklari Kurban Bayrami ziyaretlerine hazir hale getirdi.

Kent Mezarliklari Ziyaretçilerini Agirlamaya Basladi
Büyüksehir, her alanda gerçeklestirdigi hazirlik çalismalarini mezarliklarda da sürdürdü. Kabir ziyaretine gelen vatandaslar için mezarlik girislerinde soguk su ve el dezenfektani ikrami yapilirken, saglik ekipleri de olasi olumsuzluklar karsisinda teyakkuzda bekledi. Yas almis, hamile ve engelli vatandaslarin mezarlik içi ulasimda zorluk yasamamalari amaciyla mezarliklarda ring araçlari ve hizmet araçlariyla ulasim hizmeti veriliyor. Zabita dairesi ekipleri ise ziyaret saatleri boyunca güvenligi sagliyor.

Büyüksehir Belediyesi Cenaze ve Defin Hizmetleri Sube Müdürü Ibrahim Zengin, bayram için gerçeklestirdikleri hazirliklarla ilgili bilgi vererek, “Mezarliklarimizda ve ibadethanelerimizde temizlikler tamamlandi. Akbelen ve İçel’deki diger mezarliklarda vatandaslarimizin daha rahat mezar ziyaretleri yapabilmeleri için Saglik Dairemize bagli ekipler burada. Mezarlik içerisinde yaslilarin ve engellilerin daha rahat ziyaret edebilmeleri için hizmet araçlarimiz içeride hamileleri, yaslilari ve engellileri tasiyor. Havalarin sicak olmasi dolayisiyla giriste vatandaslarimiza soguk su ikram ediyoruz. Sehitligimizde sehit aileleri ve diger vatandaslarimiza sehitlik ziyaretlerinde karanfil takdim ediyoruz. Ayni zamanda pandemi dönemi oldugu için mezarlik girislerinde dezenfektan ikramimiz da bulunuyor” dedi.

Aldigi hizmetten memnuniyet duydugunu ifade eden ziyaretçilerden Murat Kökçü, “Insani düsüncelerinden dolayi Vahap Baskanimiza çok tesekkür ediyoruz. Mezarliga geldik. Arabayla mezarimizin basina kadar götürdüler. Isi gücü rast gitsin. Baskanimiz var olsun” diye konustu.

Annesi ve babasi ile kabir ziyaretinde bulunduklarini söyleyen Aysel Elbeyli, “Sabah geldik, mezarimizi ziyaret ettik. Büyüksehir Belediyemiz sag olsun yaslilarimiza hizmet veriyor. Bu hizmeti bilmeyenler de var. Ziyaretimizi yaptik, evimize gidiyoruz. Güzel bir olanak saglamislar” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA