Tarim Ve Orman Bakanligi Açiklamasi 'Il Içi Hayvan Satislari Artik Dijital Ortamda Yapilabilecek'

Tarim ve Orman Bakanliginca hayata geçirilen e-tarim platformu ile il içi hayvan alim ve satimlarinin dijital ortamdan yapilabilecegi bildirildi.

Bakanliktan yapilan açiklamaya göre, Bakanligin birçok hizmetinin dijital ortamda yapilabildigi https://etarim.gov.tr/ platformuna yeni bir islerlik daha kazandirildi.

Il içinde hayvanlarini dijital ortamda pazarlamak isteyen üreticiler, https://etarim.gov.tr/ sayfasinda bulunan 'Hayvan Satis Bildirimi' butonuna tiklayarak islem yapabilecek.

Satici, gerçek kisi ise T.C. kimlik numarasiyla tüzel kisi ise vergi kimlik numarasiyla sisteme girerek hayvan satisi yapmak istedigi isletmeyi seçecek.

Alicinin sartlari saglayip saglamadigi sistem üzerinden kontrol edilecek. Alicinin sartlari sagladigi durumda satici satmak istedigi hayvanlari sistem üzerinden seçecek. Seçim listesinde karantina ve kisitlama tedbiri olan hayvanlar kirmiziyla gösterilecek. Küpesi olmayan hayvanin seçimine izin verilmeyecek.

Seçim isleminin ardindan satisi yapilmak istenen hayvanlar listelenerek alicinin telefonuna mesaj olarak gidecek. Alici, alis islemini kabul ederse satisa konu hayvanlara iliskin bilgileri kendi hesabinda görecek. Böylece il içi hayvan satis bildirimi tamamlanmis olacak.

Kaynak: AA