Sanofi, Dünyanin Ilk Mrna Asilari Mükemmeliyet Merkezi'ni Kurdu

Yeni nesil asilarin ArGe çalismalarini desteklemek amaciyla hayata geçirilen merkez, yillik yaklasik 400 milyon avro yatirimla faaliyet gösterecek Sanofi Pasteur Küresel Arastirma ve Gelistirme Baskani JeanFrancois Toussaint: 'Mükemmeliyet merkezi, asi inovasyonu alanina bu anlamda dünyaya öncülük etmeyi hedefliyor'.

Sanofi, dünyanin ilk mRNA Asilari Mükemmeliyet Merkezi'ni (mRNA Center of Excellence) kurdu.

Sanofi'nin açiklamasina göre, yilda yaklasik 400 milyon avro yatirimla faaliyet gösterecek merkez, sirketin mRNA asi gelistirme yeteneklerini Ar-Ge, dijital, kimya-üretim-kontrol (CMC) özel alanlarina odaklanacak.

Sanofi'nin Cambridge, MA (ABD) ve Marcy l'Etoile, Lyon (Fransa) merkezli tesislerinde çalisan yaklasik 400 özel çalisanindan olusan ekipler, yeni nesil asilarin gelistirilmesi ve dagitiminin hizlandirilmasina yogunlasacak.

Mükemmeliyet merkez, Translate Bio is birligiyle gelistirilen asi mRNA portföyünün de hizlandirilmasini saglayacak.

Açiklamada görüsleri yer alan Sanofi Pasteur Küresel Arastirma ve Gelistirme Baskani Jean-Francois Toussaint, Kovid-19 salginiyla birlikte mRNA teknolojisinin yeni asilarin tüm zamanlardan daha hizli bir sekilde kullanima sunulmasini sagladigini bildirdi.

Toussaint, "Yine de mRNA uygulamalarinin termostabilite ve tolere edilebilirlik seviyelerinin iyilestirmeleri gibi kilit inovasyon alanlarinin daha da gelistirilmesi, mevcut veya gelecekte belirecek bulasici hastaliklara karsi; yani sira her yastan rutin asilamada kritik önem tasiyor. Sanofi mRNA Asilari Mükemmeliyet Merkezi, asi inovasyonu alanina bu anlamda dünyaya öncülük etmeyi hedefliyor." ifadelerini kullandi.

- "Merkez, Sanofi'yi nesil asilarin gelistirmesinde önemli bir konuma getiriyor"

Sanofi Pasteur Icra Kurulu Baskan Yardimcisi ve Küresel Baskani Thomas Triomphe ise yeni yatirimin Sanofi'yi mRNA teknolojilerinin kullanildigi yeni nesil asilarin gelistirmesinde önemli bir konuma getirdigini vurguladi.

Triomphe, "mRNA, her bulasici hastalik için çözüm olmayacak olsa da bu teknolojinin rutin kullanima geçmesi, karsilanmamis birçok saglik ihtiyaci için muazzam bir etkiye sahip olabilir. Bu teknoloji artik gelecekte sagligin korunmasi adina kritik bir yeni teknoloji durumuna geliyor." açiklamasinda bulundu.
Kaynak: AA