Koçarli Biyikli ESKKK'da Kozali Yeniden Baskan

S.S. Biyikli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin (EKKK) olagan genel kurulunda, mevcut Baskan Salih Kozali, göreve yeniden seçildi. Tek liste ile gidilen seçimde ortaklara 40 milyon liralik kredi kullandirdiklarini söyleyen Baskan Kozali, devletin salgin sürecinde sagladigi hibe ve desteklerin esnaflari rahatlattigini belirtti.

Koçarli Biyikli ESKKK'da Kozali Yeniden Baskan


S.S. Biyikli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, olagan genel kurul toplantisi yapildi. Biyikli Dügün Salonu’nda düzenlenen toplantiya, Koçarli Belediye Baskani Nedim Kaplan, Aydin-Mugla Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Bölge Birligi Baskani Necip Saraç, Halkbank Sube Müdürü Yavuz Selim Bozdag, kooperatif ve meslek odalarinin baskan ve temsilcileri ile 405 ortak ile misafirler katildi.



Divan baskanligini Aydin-Mugla Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Bölge Birligi Baskani Necip Saraç’in üstlendigi toplantinin açilis konusmasini yapan Biyikli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Baskani Salih Kozali, korona virüs salginindan dolayi zor günler geçirdiklerini belirterek, salgindan bir an önce kurtulup normal hayata dönmek istediklerini söyledi.



Kooperatif olarak ortaklara sagladiklari kredinin 40 milyon liraya ulastigini ve birinci dereceye yükseldiklerini belirten Baskan Kozali, kredi takip oraninin ise yüzde sifir oldugunu ifade etti.

Salgindan olumsuz etkilenen esnaf ve sanatkarlarin kredi ödemelerinin ertelenmesi ve hibe desteklerinden yararlanmasi için gerekli girisimlerde bulunuldugunu hatirlatan Baskan Kozali, ertelenen krediler ile hibe desteklerinin esnaf ve sanatkarlara rahat bir nefes aldirdigini bildirdi. Kozali, destekleri için Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a, Ticaret Bakanligi’na ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birligi (TESKOMB) Baskani A. Kadir Akgül’e tesekkür ettigini sözlerine ekledi.

Denetim ve yönetim kurulu faaliyetlerinin kabul edilmesinin ardindan, 2001 yilindan beri baskanlik görevini yürüten ve ’Efsane Baskan’ lakabi ile bilinen Kozali, seçimde kullanilan oylarin tamamini alarak, güven tazeledi. Kozali baskanligindaki Yönetim Kurulu Yilmaz Meze, Mehmet Dirik, Özer Sariçoban ve Mehmet Çatal’dan olustu. Denetim Kurulu’na da Ahmet Acar ve Ender Uyan seçildi.

Öte yandan sehitler ile vefat eden esnaflar ve TESKOMB Baskan vekili, Izmir Bölge Birligi Baskani Selahattin Hünü için de Mevlid-i Serif okutulup, lokma hayri yapildi.
Kaynak: İHA