Diyarbakir'daki Gençlik Ve Sanat Merkezi Gençler Ve Çocuklarin Sosyallesmesine Katki Sagliyor

Sur Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Abdullah Çiftçi: 'Sosyal kültürel faaliyetlerle, halk egitim kurslariyla ve diger destekleyici kurslarla her çocugumuza, insanimiza, sokagimiza ve mahallemize dokunmak istiyoruz'.

Diyarbakir'in merkez Sur ilçesinde 4 yil önce açilan Gençlik ve Sanat Merkezi'nde çocuklar ve gençlere yönelik çesitli branslarda kurslar düzenleniyor.

Sur Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Abdullah Çiftçi, AA muhabirine, Sur'da çocuklari gelecege hazirlama yönünde bir gayretlerinin oldugunu söyledi.

Insan odakli çalisma yürüttüklerini, 4 yil önce hizmete giren Gençlik ve Sanat Merkezine yogun bir talep oldugunu aktaran Çiftçi, talebi karsilamakta bazen zorlandiklarini bildirdi.

Yaz döneminde de genis kapsamli bir çalisma içerisinde olduklarini ifade eden Çiftçi, söyle konustu:

"Merkezde yaz kurslarimiz devam edecek. Çocuklarimizi derslerine kadar takip edecegiz. Zaman zaman destekleyici egitim de veriyoruz. Özellikle bu salgin döneminde yasadiklari olumsuzluklari asmalari adina çalismalarimiz devam ediyor. Derslerinin yaninda onlari sanatla, sporla, kültürle ve diger etkinliklerle de tanistirma noktasinda gayret edecegiz. Sosyal kültürel faaliyetlerle, halk egitim kurslariyla ve diger destekleyici kurslarla her çocugumuza, insanimiza, sokagimiza ve mahallemize dokunmak istiyoruz."

Sur Belediyesi Kültür ve Sosyal Iliskiler Müdürü Mehmet Baytar da çocuk ve gençlere yönelik yogun bir çalisma gayreti içerisinde olduklarini söyledi.

Merkezin 6 yas üzeri tüm kesime hitap ettigini kaydeden Baytar, "Merkezde çocuk ve gençlerimiz dinlenebiliyor, egitim alabiliyor." dedi.

Ögrenci Gökhan Atar da merkez ile 4 yil önce tanistigini anlatarak, gördügü egitim ve katildigi faaliyetlerden duydugu memnuniyeti dile getirdi.

Atar, "Çok güzel bir yer. Merkezde, sadece folklor degil müzikle de ugrasiyorum. Salginda çok sikildik. Burada kurslara gelip stres atiyoruz. Sosyal bir ortamimiz var." ifadelerini kullandi.

Ahmet Arda Yumusak da eglenceli vakit geçirdigi için vaktinin büyük bir bölümünü merkezde geçirdigini dile getirdi.

Yumusak, "Daha önce gitar çalmayi bilmiyordum. Su an sarkilara rahat bir sekilde eslik edebiliyorum. Arkadaslarimi da buraya davet ettim. Gitar ve baglama kursuna gelecekler." diye konustu.

Kaynak: AA