Beykoz'da Engellileri Darp Eden Saldirgan Tutuklandi

Beykoz’da engelli vatandaslari darp eden süphelinin adli kontrol sartiyla serbest birakilan ve itiraz üzerine yeniden gözaltina alinan süpheli Oguzhan A., “silahla kasten yaralama” suçundan tutuklandi. Süpheli mahkemedeki sorgusunda, “Olay günü çok sarhostum. Görüntüleri izledigimde kendimden utandim” dedi.



Beykoz’da 21 Haziran’da Incirköy Mahallesi Sultaniye Caddesi üzerinde bulunan bir büfeye gelen Oguzhan A. (36), engelli Hasan Polat’i defalarca vurarak darp etmisti. Süpheli Oguzhan A. bu sirada araya girmeye çalisan engelliler V. G. ve O. O.’ya da saldirmisti. Olaya iliskin baslatilan sorusturma kapsaminda Oguzhan A. gözaltina alinmisti.

Emniyetteki islemlerinin ardindan Beykoz Adliyesi’ne sevk edilen ve ’silahla kasten yaralama’ suçundan tutuklanmasi istenen süpheli, Sulh Ceza Hakimligi’nce ’konutunu terk etmeme’ seklinde adli kontrol sartiyla serbest birakilmisti. Beykoz Cumhuriyet Bassavciligi’nin itirazi üzerine yeniden gözaltina alinan süpheli Oguzhan A., Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayi’na sevk edildi.

‘Çok sarhostum’ savunmasi

Süpheli Oguzhan A. mahkeme sorgusunda, olay günü sarhos oldugunu söyleyerek, “O kadar sarhostum ki insanlarin omzundan yukarisini yani basini göremiyordum. Omuzdan asagisini gördügüm için vurdugum sahislarin kim oldugunu bilmiyordum. Yoksa kesinlikle böyle bir sey yapmazdim. Hatta beni alan polisler de, ‘O kadar sarhostun ki, burnunun ucunu bile göremiyordun’ dediler. Ben engelli dernegine yardim eden birisiyim. Benim adli sicil kaydim vardir. Yaralama ve uyusturucu kullanma suçlarindan suç kaydim var” dedi.



“Görüntüleri izledigimde kendimden utandim”

Süpheli savunmasinin devaminda, “Olay günü kavga etmis olabilirim ancak kimseye zararim olmadi. Sarhos oldugum için tam olayi anlayamadim ve anlatamadim. Kendimi ifade edemedim. Görüntüleri izledigimde kendimden utandim. Ben böyle bir insan degilim. Çok pismanim. Bu olay sahte alkol içmemden kaynaklandi” diye konustu.

Anadolu Sulh Ceza Hakimligi, ifadesi islemleri tamamlanan süpheli Oguzhan A.’yi “silahla kasten yaralama” suçundan tutuklayarak cezaevine gönderdi.
Kaynak: İHA