Balikçilar Müsilajdan Endise Edenlere Seslendi Açiklamasi 'Gönül Rahatligiyla Balik Yiyebilirsiniz'

Marmara denizinde yasanan müsilaj sorunu devam ederken balikçilarda isler azaldi. Konu hakkinda konusan balikçilar, müsilajin baliklara zarari olmadigini ve balikçilar olarak her gün balik yediklerini belirterek, vatandasinda gönül rahatligiyla balik yemelerini söyledi.

Balikçilar Müsilajdan Endise Edenlere Seslendi Açiklamasi 'Gönül Rahatligiyla Balik Yiyebilirsiniz'


Günlerdir Marmara Denizi’nde yasanan müsilajin genis alana yayilmasiyla balikçilarda isler azaldi. Denizdeki manzarayi gören tüketiciler de balik almaya korkar oldu. Bu durumundan etkilenen balikçilar ise müsilajin ister istemez satislara etkisi oldugunu söyledi.

Vatandasin kendi güvenligini aldigini belirten balikçilar, baliklarda en ufak bir hastalik olmadigini ve vatandasin rahatlikla her baligi yiyebilecegini vurguladi.

“Vatandas çocuklarina dahi balik yedirebilir”

Avlanma yasagindan dolayi yaz balikçiliginin devam ettigini belirten balikçi Safak Gün, “Havalarin sicak olmasindan dolayi tezgaha balik koyamiyoruz. Su anda sadece olta balikçiligindan balik geliyor. Bunlarin içinde istavritin kilosu 50 TL, mezgit 40 TL, tekir ve barbunya 80 TL, somon baligi ise 70 ile 100 TL arasinda satiliyor. Denizlerde müsilajdan dolayi balik ölümü gerçeklesmedi. Biz balikçilar her gün balik yiyoruz. Balik özellikle yaz aylarinda soguk suyu sevdigi için dibe iniyor. Balik pisligi sevmez. Vatandas çocuklarina dahi balik yedirebilir ve gönül rahatligiyla balik yiyebilirler. Bizler balikçilar olarak kefiliz. Müsilajin ister istemez satislara etkisi oluyor. Herkes kendi güvenligini aliyor. Ama baliklarda en ufak bir hastalik yok. Rahatlikla her baligi yiyebilirler” seklinde konustu.



“Vatandas Eylül’den sonra bol bol balik yiyecek”

Müsilajin balik sezonuna olumsuz etkisinin olmayacagini vurgulayan Gün, “Su anda denizlerimizde yogun bir sekilde çinekop, istavrit, palamut gibi baliklarin görüntüsü var. Sezonda baya balik olmasini bekliyoruz ve ucuz olacak. Su an tek sorun vatandasin kafasindaki soru isareti. Bu soru isareti kafadan silindigi zaman vatandas Eylül’den sonra bol bol balik yiyecek” diyerek sözlerini tamamladi.
Kaynak: İHA