Sanliurfa'da Ibadethaneler Bayrama Hazir

Sanliurfa’nin Haliliye Ilçe Belediyesi, vatandaslarin kurbanlarini daha temiz ve düzenli olarak kesmelerini saglamak amaciyla hazirliklarini tamamladi ve kesim noktalarinda gerekli tedbirleri aldi.

Sanliurfa'da Ibadethaneler Bayrama Hazir
Bayram boyunca Temizlik Isleri Müdürlügü’ne bagli 430 personel ve 92 araç temizlik çalismalarinda, 5 kepçe, 8 kamyon, 9 traktör ve 13 arasöz sahada olacak. Kesim yerlerinde personeller görevli olarak bulundurulurken, kesim noktalarina, kurban kesimlerinin kolaylastirilmasini saglamak amaciyla 120 kanca, el arabasi, kürek ve sulama tertibatlari hazir bulundurulacak. Bayram namazi sonrasinda ve kesim noktalarinda da, görevli personeller tarafindan toplamda 70 bin adet atik poseti dagitilacakken, kesim noktalarina 200 adet çöp konteyneri birakildi. Ayrica kötü koku ve kirliligin önüne geçilmesi için araçlarla kesim noktalarina sürekli olarak gül suyu sikilacak.

Ibadethaneler, bayrama hazir

Ilçe genelindeki ibadethanelerde vatandaslarin daha temiz ortamda ibadet etmelerini hedefleyen Temizlik Isleri Müdürlügü, Kurban Bayrami öncesinde çalismalarini yogunlastirdi. Ekipler, ibadethanelerdeki dösemeleri kaldirmadan yerinde yikayarak daha temiz hale getirdi. Ibadethanelere de ekipler tarafindan gül suyu sikildi.
Kaynak: İHA