Kurban Bayrami Öncesi Yurt Genelinde Trafik Tedbirleri Artirildi

Jandarma Genel Komutanliginca Kurban Bayrami tatili süresince trafik güvenliginin saglanmasi için karadan ve havadan alinacak tedbirlerin artirildigi bildirildi.

Jandarma Genel Komutanligindan yapilan yazili açiklamada, Kurban Bayrami tatili süresince alinan tedbirlere yer verildi.

Açiklamada, 17-25 Temmuz tarihlerindeki tatilin, yurt genelinde huzur ve güven içerisinde geçmesi maksadiyla Içisleri Bakanliginca "Trafik Kazalarini Önleme Plani", "Kurban Bayrami Trafik Tedbirleri" ve "Motosiklet Kazalarinin Önlenmesi" konulu genelgelerin yayimlandigi hatirlatildi.

Kurban Bayrami öncesi, esnasi ve sonrasinda jandarma birliklerince alinacak emniyet tedbirlerinin planlandigi ifade edildi.

Özellikle trafik kazalarinin yogun oldugu kara noktalarda alinan tedbirlerin arttirildigi belirtilen açiklamada, tatil süresince 37 bin 787 asayis timi, 646 motosikletli jandarma asayis timi, 18 bin 756 jandarma trafik ile jandarma motosikletli trafik timi, 1743 JASAT timi, 1612 J.Komd.unsuru/timi, 610 TEM unsuru, 846 KOM unsuru, 944 istihbarat unsuru ve 1546 köpek unsuru olmak üzere 217 bin 293, jandarma personelinin görev yapmasinin planlandigi kaydedildi.

Jandarma Genel Komutanligina bagli hava tasitlarinin da trafik yogunlugunun ve kaza riskinin arttigi yol güzergahlarindaki denetimlerde etkin olarak kullanildigi aktarildi.

Bayram süresince trafik yogunlugunu havadan takip etmek ve alinan tedbirleri yerinde incelemek amaciyla Jandarma Genel Komutani Orgeneral Arif Çetin'in, Ankara-Bolu güzergahinda Anadolu Otoyolu ve D-750 devlet kara yolu üzerinde jandarma helikopteriyle havadan trafik denetimi gerçeklestirdigi belirtildi.

Anadolu Otoyolu Gerede Kavsagi bölgesinde yogun araç trafigi oldugu gözlemlendigi, havadan denetim faaliyetleri sonucunda görevli ekiplere gerekli talimatlarin verildigi kaydedildi.

Jandarma Genel Komutani Orgeneral Çetin, helikopterle havadan denetim sonrasinda Jandarma Lojistik Baskani Tuggeneral Ersel Özer, Mengen Kaymakami Betül Büyükkiliç, Bolu Il Jandarma Komutani Jandarma Albay Ömer Ersever, Bolu Il Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy ve Jandarma Trafik Daire Baskani Jandarma Albay Özgür Tasçi ile Bolu'nun Mengen ilçesinde jandarma ve emniyet birimlerinin beraber görev yaptigi bir yol kontrol noktasinda icra edilen trafik denetimlerini yerinde inceledi.

Durdurulan araçlarda bulunan vatandaslara trafikte uyulmasi gereken kurallar hakkinda tavsiyelerde bulunulan ve kurallara uymalari hatirlatilan denetimlerde sürücülere ve yolculara hediye verilerek, vatandaslarin bayramlari kutlandi.

Kaynak: AA