Avusturya'da Türk Çifti Selden Kurtaran Alexander Eisenmann, AA'ya Konustu Açiklamasi

'Benim için kim olduklari elbette hiç önemli degildi. Her ne kadar riskli de olsa onlara yardim etmek için kararli bir sekilde suya girdim'

Avusturya'nin Salzburg eyaletine bagli Hallein kasabasinda, dün etkili olan saganagin yol açtigi sele kapilan Salih ve Ayse Karaaslan çiftini kurtaran Alexander Eisenmann, "Benim için kim olduklari elbetteki hiç önemli degildi. Her ne kadar riskli de olsa onlara yardim etmek için kararli bir sekilde suya girdim." dedi.

AA muhabirine konusan Avusturyali Eisenmann, Karaaslan çiftinin restoranlarinin bulundugu binanin bitisigindeki apartmanin sahibi oldugunu, olay sirasinda binaya su girmesini engellemek için önlem almaya çalistigini anlatti.

Eisenmann, oglunun kendisine seslenerek, 2 kisinin suya kapildigini söyledigini aktararak, hemen suya girdigini, Karaaslan çiftine elinden geldigince yardimci olmaya çalistigini ancak suyun basincinin çok siddetli oldugunu dile getirdi.

Olayin sicakligiyla ilk anda sele kapilan kisileri taniyamadigini, daha sonra yan komsusu olduklarini fark ettigini anlatan Eisenmann, "Benim için kim olduklari elbette hiç önemli degildi. Her ne kadar riskli de olsa onlara yardim etmek için kararli bir sekilde suya girdim." diye konustu.

Eisenmann, hep birlikte sudan kurtulmayi basardiklarini ve suyun daha az etkili oldugu alana ulastiklarini ifade etti.

Daha sonra Karaaslan çiftinin burada bir duvarin üzerine tirmandigini, itfaiyeden yardim gelmesini bekledigini söyleyen Eisenmann, kendisinin ise farki bir yol kullanarak yasadigi eve dönmeyi basardigini kaydetti.

- "(Çavusoglu'nun kendisini aramasi) Çok içten ve samimiydi"

Eisenmann, Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu’nun kendisini aramasindan dolayi duydugu memnuniyeti dile getirerek, "Beni aramis olmasindan çok mutlu oldum. Çok içten ve samimiydi, bana tesekkür etti, yardim teklifinde bulundu." ifadesini kullandi.

Böyle bir telefonu hiç beklemedigini ve çok sasirdigini vurgulayan Eisenmann, önce kendisiyle Türkiye'nin Salzburg Baskonsolosu Berkan Pazarci'nin daha sonra da Büyükelçi Ozan Ceyhun'un irtibata geçtigini anlatti.

Eisenmann, Hallein'da durumun düne oranla çok daha iyi olduguna isaret etti.

Ancak sel sularinin hala birçok evin kiler ve mahzeninden tahliye edilmeyi bekledigini vurgulayan Eisenmann, yasanan afetin izlerini silmek için herkesin el birligiyle çalistiginin, böyle zor zamanlarda insanlarin birbirleriyle dayanisma içinde hareket etmesinin çok memnun edici oldugunun altini çizdi.
Kaynak: AA