AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Yavuz Açiklamasi 'Muhalefet Konusuyor, Biz Is Yapiyoruz'

AK Parti Seçim Islerinden Sorumlu Genel Baskan Yardimcisi ve Sakarya Milletvekili Ali Ihsan Yavuz, “Muhalefet konusuyor, biz is yapiyoruz. 18 Haziran 2023’te ise herkes susacak, Milletimiz sandikta konusacak” dedi.

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Yavuz Açiklamasi 'Muhalefet Konusuyor, Biz Is Yapiyoruz'
AK Parti Seçim Islerinden Sorumlu Genel Baskan Yardimcisi ve Sakarya Milletvekili Ali Ihsan Yavuz, seçimlerin zamani geldiginde yapilacagini vurgulayan açiklamalarinin, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Baskanvekili Engin Özkoç tarafindan çarpitilmasi üzerine basin açiklamasi yapti. Yavuz, erken seçimin söz konusu olmadigini vurgulayarak Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in da bu konuda söylemleri oldugunu belirtti.

Türkiye’nin parlamenter sistemden cumhurbaskanligi sistemine geçtigini belirten Yavuz, bu durumu anlamayan düsüncelerin oldugunu ve konunun çarpitilmaya çalistigini söyledi.



“Hadi oradan manipülasyoncu”

AK Parti Seçim Islerinden Sorumlu Genel Baskan Yardimcisi Ali Ihsan Yavuz, “Ne Türkiye’nin ne de AK Parti’nin gündeminde asla erken seçim yoktur. Bunu basta Sayin Cumhurbaskanimiz olmak üzere her birimiz defalarca ifade ettik. Is zamani is yapilsin, seçim zamani seçim yapilsin ve dolayisiyla siyasi istikrarsizliklarla zaman kaybedilmesin diye Türkiye, parlamenter sistemden Cumhurbaskanligi sistemine geçti. Ancak maalesef, bunu hala anlamamis olan ya da anlamak istemeyen CHP zihniyeti yine meseleyi çarpitmaya kalkismis. Çarpitma basi olmak için de ilk hamleyi CHP Grup Baskanvekili Engin Özkoç yapmis. Güya ben, ‘seçime gitmeyelim, seçimi kaybederiz’ demisim. Hadi oradan manipülasyoncu. Benim dedigim; Artik Parlamenter sistem degil Cumhurbaskanligi sistemi var. Cumhurbaskanligi sisteminde de aksamdan sabaha seçim karari alinmaz, alinamaz. Dolayisiyla is zamani is, seçim zamani seçim yapilir. Anayasamiza göre meclisin seçim karari alabilmesi için nitelikli çogunluga ihtiyaç vardir. Bu çogunlugu da bugün herhangi bir ittifak grubu saglayamamaktadir. Aslinda tam da bunun için sistem degismistir. Cumhurbaskanligi Sistemi, seçimlerin zamaninda yapilmasini öngören bir sistemdir. Dolayisiyla Meclisin erken seçim karari alabilmesi, bu yönüyle de pek olasi gözükmemektedir” dedi.



“Muhalefet konusuyor, biz is yapiyoruz”

Erken seçimin olmayacagini seçimlerin tarihinde yapilacagini belirten Yavuz, “Elbette Cumhurbaskanimiz, Cumhurbaskanligi seçimiyle birlikte Meclisi de seçime götürme imkanina sahiptir. Ancak bu imkani kullanmasi için hiçbir neden yoktur. Zira Cumhurbaskanimiz, 5 yilligina seçilmistir. Tam da devasa yatirimlarin yapildigi, pes pese temel atmalarin ve açilislarin gerçeklestirildigi, asi sayesinde salgin sürecinin hafiflemesiyle Türkiye’nin daha büyük bir yükselme trendi içine girdigi bir zamanda Cumhurbaskanimiz niçin bu yetkiyi kullansin? Kaldi ki Cumhurbaskanimizin anayasa geregi bir dönem daha Cumhurbaskani olma hakkinin bulundugu ve erken seçime giderek bu süreyi kisaltmanin da manasinin olmadigi açiktir. Iste bastan sona bu sekilde olan açiklamamdan, bizim seçimden kaçtigimizi çikartmak, ancak CHP zihniyetince ve Özkoç’ça mümkün olabilir. Zira hakikatin pesinde olmak onlara göre degildir. Onlar çarpitacak, yalana tevessül edecek, manipüle edecek. Bunu da büyük bir is yapiyor psikolojisi içinde yapacaklar. Biz milletimizle kol kola daha aydinlik yarinlara dogru yol almaya insallah devam edecegiz. Bu zihniyet varsin yalanin siyasetini yapmaya devam etsin. Onlar, varsin bizim hizimizi kesmek için en olmadik yalanlara tevessül etsinler. Biz, Cumhurbaskanimizin liderliginde yeni heyecanlara yelken açmaya devam edecegiz. Varsinlar, erken seçimi agizlarina sakiz yapsinlar. Biz, 18 Haziran 2023’e kadar gece gündüz ülkemizin gelecegi için ter dökmeye devam edecegiz. Elbette seçim olacak ancak seçim zamaninda yani 18 Haziran 2023’te yapilacak. Muhalefet konusuyor, biz is yapiyoruz. 18 Haziran 2023’te ise herkes susacak, Milletimiz sandikta konusacak. Biz Milletimizin sagduyusuna ve Cumhurbaskanimiza olan teveccühüne güveniyoruz. Iste o teveccühün hakkini vermek için de basta Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan olmak üzere hepimiz, var gücümüzle, inandigimiz yolda yürümeye devam ediyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA