Destici Açiklamasi 'Köy Korucularinin Aldigi Ücret HDP'yi Ve CHP'yi Neden Rahatsiz Ediyor?'

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Baskani Mustafa Destici, köy korucularinin asgari ücretin altinda maas almamalari konusundaki teklifin HDP ve CHP tarafindan reddedildigini ileri sürerek, “Bu, HDP’yi rahatsiz eder çünkü HDP ve PKK bir dönem direkt olarak köy korucularini hedef aldi, onlarin ailelerine saldirdi ve sehit etti. HPD bundan rahatsiz olur, çünkü PKK’nin partisi ama bundan CHP neden rahatsiz oluyor?” dedi.

Destici Açiklamasi 'Köy Korucularinin Aldigi Ücret HDP'yi Ve CHP'yi Neden Rahatsiz Ediyor?'


BBP Genel Baskani Mustafa Destici, Ordu’da düzenlenen toplantida partililer ve basin mensuplari ile bir araya geldi. Programda ilk olarak Rize’de yogun yagislar sonucu olusan dogal afet sonucu hayatini kaybeden vatandaslara Allah’tan rahmet dileyen Destici, yaralilara ise acil sifalar temennisinde bulundu. Burada açiklamalar yapan Destici, 15 Temmuz darbe girisiminden sonra Türkiye’de olaganüstü hal (OHAL) ilan edildigini, bunun bir zorunluluk ve mecburiyet oldugunu hatirlatti. Devletin, darbecilere ve teröristlere karsi kendi varligini korumak zorunda olduguna dikkat çeken Destici, “Simdi Türkiye Büyük Millet Meclisinin gündeminde süresi dolan bu OHAL’in tekrar uzatilmasi için bir kanun teklifi görüsülüyor. Bu kanun teklifinin içerisinde ayni zamanda köy korucularimizin yani teröristlerin ülkenin varligina ve bütünlügüne saldirdigi bölgelerimizde polis ve jandarmamiza yardimci güç olarak destek olan, onlarla birlikte omuz omuza mücadeleye giren köy korucularimizin ‘aylik ücretlerinin asgari ücretin altina düsmesi halinde aradaki fark tamamlanmali’ diye bir teklif var. 2020 yilinda depremden zarar gören vatandaslarimiza ve bölgelere destek var” dedi.



“Köy korucularinin aldigi ücret HDP’yi rahatsiz ediyor, CHP neden rahatsiz oluyor?”

“Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), daha dogrusu PKK’nin siyasi uzantisi HDP ve CHP buna komisyonda ret verdiler” diyen Destici, “Simdi tabi biz bunu anlamakta güçlük çekmiyoruz ama bazi vatandaslarimizin da güçlük çekmemesi adina konusmak istiyorum. Köy korucularinin aldigi ücret, HDP’yi rahatsiz eder çünkü HDP ve PKK bir dönem direkt olarak köy korucularini hedef aldi, onlarin ailelerine saldirdi ve sehit etti. HDP bundan rahatsiz olur çünkü PKK’nin partisi ama bundan CHP neden rahatsiz oluyor? Ben bunu anlamakta zorluk çekiyorum ve vatandasimizin bunu bilmesi gerektigini düsünüyorum” seklinde konustu.



Findik fiyatlari açiklamasi

Genel Baskan Destici, Ordu ve Giresun’un findigin merkezi oldugunu ve findik fiyatlarinin bu yil 30 liranin altinda açiklanmamasi gerektigini isaret ederek, “Biz 2 senedir findikta taban fiyat açiklanmadan açiklama yapiyoruz ve hemen hemen bizim açiklamalarimiz sonrasinda fiyatlar açiklandi. Bu sene de findik üreticilerimiz ile yaptigimiz ve partililerimizin bize verdigi bilgiler noktasinda geçtigimiz yilki fiyat artis oranini da hesaplayarak, en az yüzde 40 artisla mutlaka 30 liranin üzerinde bir fiyatin açiklanmasini bekledigimizi buradan ifade ediyorum. 30 liranin altindaki fiyat üreticiyi de memnun etmeyecektir, bu emegin karsiligi da olmayacaktir diye düsünüyorum” ifadelerini kullandi.

Maske takmayan partililere tepki

BBP Genel Baskani Mustafa Destici konusmasini söyle sürdürdü:

"Tabii, sunu da söyleyeyim, pandemi kosullarina hepimiz uymak zorundayiz. Ben konusuyorum onun içim maskem yok ama suan isterim ki hepinizi maskesi takili olsun. Sadece burasi için degil, mesafe diye bir sey kalmamis. Mümkün oldugu kadar buna dikkat etmemiz gerekiyor ve bu konuda görevlilere yardimci olmamiz gerekiyor. Buna da en çok bizim teskilat mensuplarinin uymasi gerekiyor. Bunu önceden de söyledim. Hangi teskilat mensubumuz bu konuda hassasiyet göstermez ve uymazsa, biz çuvaldizi önce kendimize batiririz, ’bu yanlistir’ deriz ama yanlisi kim yaparsa karsisinda dururuz."

Destici konusmasinin sonunda, geçtigimiz haftalarda Ordu’da yasanan ve BBP Ordu Il Kadin Kollari Baskani Fatma Yümlü’nün polis ekipleri tarafindan korona virüs temaslisi oldugu gerekçesiyle ters kelepçe yapilarak gözaltina alinmasini da elestirdi.

Kaynak: İHA