Içisleri Bakani Soylu, Rize'de 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Etkinliginde Konustu Açiklamasi

'15 Temmuz'da ihanet ettiler ama 15 Temmuz'da bir büyük yanlis yaptilar. Bize güçlü bir baslangiç yaptirdilar' 'Bu ülkede terör örgütü PKK'ya 5 bin 558 terörist bir yilda katiliyordu. Bugün Türkiye'den sadece 19' 'Terör örgütünü boguyoruz, bitiriyoruz, tüketiyoruz ve ülkemizin üzerine musallat olmaktan defediyoruz'

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, "15 Temmuz'da ihanet ettiler ama 15 Temmuz'da bir büyük yanlis yaptilar. Bize güçlü bir baslangiç yaptirdilar." dedi.

Rize'de bulunan Soylu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayisiyla kent meydaninda düzenlenen törende yaptigi konusmada, tam 5 yil önce Türk milletinin hiç hak etmedigi, hiç beklemedigi ve bu millete mensup oldugunu iddia eden hiç kimseye yakismayan bir ihanetle karsi karsiya kaldigini söyledi.

Türk halkinin, 15 Temmuz 2016 gecesi kurulan tuzaklari bozdugunu ve devletinin yaninda yer aldigini vurgulayan Soylu, "Bu milleti diz çökertiriz zannettiler, bu milletin sevdigi ve bu milletin inandigi liderini ondan kopartiriz zannettiler, bu milletin devletini isgal eder bundan sonra bu milleti devletsiz birakiriz zannettiler, arkamizda dünyanin süper güçleri var, onlar bize yap deyince yapabiliriz, biz gerçeklestirebiliriz zannettiler ama bir seyi hesap etmediler, bu milletin imanini hesap etmediler, bu milletin cesaretini hesap etmediler, bu milletin ferasetini hesap etmediler, bu milletin teslimiyetini hesap etmediler." ifadelerini kullandi.

Türk milletinin sadece bu cografyanin milleti olmadigini dile getiren Soylu, yüz yillardir mazlumun ve magdurun yaninda yer alan Türk milletinin, dilini bilmedigi, renginden olmadigi insanlardan dua aldigina dikkati çekti.

"15 Temmuz'da ihanet ettiler ama 15 Temmuz'da bir büyük yanlis yaptilar. Bize güçlü bir baslangiç yaptirdilar." ifadelerini kullanan Soylu, sunlari kaydetti:

"Her 15 Temmuz aksami bir araya geliyoruz, yeminimizi tekrarliyoruz, ahdimizi tekrarliyoruz, birbirimize olan sevgimizi tekrarliyoruz, birligimizi tekrarliyoruz, inancimizi tekrarliyoruz ama bir seyi daha tekrarliyoruz; bir daha bu islerin basimiza gelmemesi için güçlü ve büyük bir Türkiye olmamiz lazim geldigini, etrafimizdaki dünyaya ve etrafimizdaki cografyaya, medeniyetimizi naksetmek zorunda oldugumuzu, annemizin, babamizin, atalarimizin bize bahsettigi kültürü naksetmek zorunda oldugumuzu, iyilik, merhamet, sefkat medeniyetinin çocuklari olarak dünyaya söyleyecegimiz sözün hüküm olacagi günün uzak olmadigini ve hep birlikte bunu gerçeklestirecegimize inaniyoruz. Bize farkli bir baslangiç yaptirdilar 15 Temmuz 2016'da. Insansiz hava araçlarimizdan Atak helikopterlerimize kadar, dogalgazimizi, petrolümüzü kendi arayan gemilerimizden Suriye'de haksizliga ugrayanlara elini uzatan, Karabag meselesini Azerbaycan ile birlikte çözen, Dogu Akdeniz'deki haksizliga, hukuksuzluga meydan okuyan, Libya'daki kardeslerimize zulüm yapanlara dur diyen bir Türkiye'yi tekrar güçlü bir Türkiye yoluna getirdiler."

Soylu, terörün her türlüsüyle kararlilikla mücadele ettiklerini, bundan sonra da etmeye sürdüreceklerini söyledi.

Terör örgütü PKK'nin bitme noktasina geldigini vurgulayan Soylu, "Bu ülkede terör örgütü PKK'ya 5 bin 558 terörist bir yilda katiliyordu. Bugün Türkiye'den sadece 19. Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan 'Inlerine girecegiz' dedigi günden itibaren 15 Temmuz'dan bugüne kadar Gabar'dan Cudi'ye, Tendürek'ten Agri'ya, Bestler Dereler'e kadar 10 bin barinak ve siginak kahramanlarimiz tarafindan imha edildi. Buradan size söylüyorum, terör örgütünü boguyoruz, bitiriyoruz, tüketiyoruz ve ülkemizin üzerine musallat olmaktan defediyoruz. Bunu sizin gücünüzle, sizin duanizla yapiyoruz." degerlendirmesinde bulundu.

15 Temmuz 2016 gecesi yasadiklarini da anlatan Soylu, "O gün Çalisma Bakaniydim, Türkiye'de de olmayacaktim. Çin'e G-20 toplantisina gittik, hanim 'toplantiyi bitirir bitirmez Türkiye'ye dönelim' dedi. Ben de 'dönelim' dedim. Eger dönmeseydik belki de hayatim boyunca ezginlik ve eziklik yasayacagim, Çin'den Türkiye'deki bu darbeyi içim kan aglayarak izleyecegim bir tablo ile karsi karsiya kalacaktim." diye konustu.

Soylu, konusmasinin ardindan vatandaslarla sohbet etti, fotograf çektirdi.

Soylu'ya Rize Valisi Kemal Çeber, AK Parti Rize Milletvekili Osman Askin Bak, Rize Belediye Baskani Rahmi Metin de eslik etti.
Kaynak: AA