Rize'deki Sel Ve Heyelanlardan Etkilenen 2 Çay Fabrikasinda Hasarlar Gideriliyor

ÇAYKUR Genel Müdürlügü: 'Yapilacak çalisma ile fabrikalar birkaç güne yeniden devreye alinarak yas çay isleyecek'.

Çay Isletmeleri (ÇAYKUR) Genel Müdürlügü, Rize'deki sel ve heyelanlardan etkilenen 2 yas çay fabrikasinda hasar giderme çalismalarina baslandigini bildirdi.

Genel Müdürlükten yapilan yazili açiklamada, Rize'de 7 saatte metrekareye düsen 220 kilogram yagisin ardindan meydana gelen sel ve heyelanlardan ÇAYKUR'a ait 2 yas çay fabrikasinin da etkilendigi belirtildi.

Etkilenen tesislerin Büyükköy ve Ambarlik çay fabrikalari oldugu kaydedilen açiklamaya söyle devam edildi:

"ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim ve ekibi geceden itibaren fabrikalardaki durumu yerinde takip ederek tedbirler alinmasini sagladi. Fabrikalarda selin sürükledigi rüsubatin temizlenmesi için is makineleri ile çalisma baslatildi. Yapilacak çalisma ile fabrikalar birkaç güne yeniden devreye alinarak yas çay isleyecek."

Açiklamada degerlendirmelerine yer verilen Genel Müdür Alim, kentte yasanan sel felaketinde hayatini kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyerek kaybolan vatandaslarin bir an önce bulunmasini temenni etti.

Devletin tüm kurumlari ile yaralari sarmak için seferber olduguna isaret eden Alim, selden etkilenen fabrikalarin da en kisa sürede devreye alinacagini kaydetti.

Alim, selden etkilenen hemsehrilerine "geçmis olsun" dileklerini ileterek, "Rabb'im bu ve benzeri afetlerden ülkemizi, milletimizi korusun." ifadesini kullandi.

Kaynak: AA