Van'da Özel Harekat Sube Müdürlügünün Hizmet Binasi Açildi

Van Il Emniyet Müdürlügü Özel Harekat Sube Müdürlügünün yeni hizmet binasinin açilis töreni gerçeklestirildi.

Van'da Özel Harekat Sube Müdürlügünün Hizmet Binasi Açildi
Van’in merkez Edremit ilçesinde özel harekat polisinin görev konseptine uygun insa edilen yeni hizmet binasi düzenlenen törenle hizmete açildi. Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan açilis törenine Van Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Yüksel Yigit, Il Emniyet Müdürü Atanur Aydin, Edremit Belediye Baskani Ismail Say, Tusba Belediye Baskani Salih Akman, DAKA Genel Sekreteri Halil Ibrahim Güray, vali yardimcilari, kurum amirleri ve çok sayida özel harekat polisi katildi.



“Bölgemizde özel harekata olan ihtiyaç gittikçe artti”

Törende bir konusma yapan Vali ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mehmet Emin Bilmez, mevcut yerin daha önce Çevik Kuvvet Bölge Müdürlügü olarak öngörüldügünü ancak daha sonra vazgeçildigini hatirlatti. Vali Bilmez, “Geçtigimiz yil sinir güvenliginden dolayi il disindan özel harekat personeli ilimizde görevlendirildi. Diger taraftan bölgemizde özel harekata olan ihtiyaç gittikçe artti. Bu nedenle yapilan degerlendirmede, buranin özel harekete devredilmesi ve küçük bir birimin de havalimani güvenligi dolayisiyla orada devam etmesine karar verildi.

Burada hem idari bina hem spor yapilabilecegi hem de araçlarin bakiminin yapilabilecegi güzel bir kampüs seklindedir. Personelimizin burada daha rahat görevlerini ifa edecegine inaniyorum. Binamizin Il Emniyet Müdürlügü ve ilimize kazandirilmasinda emegi geçen herkese tesekkür ederim” dedi.

Hakkari Il Emniyet Müdür Yardimcisinin ugradigi silahli saldirida sehit oldugunu animsatan Bilmez, zaman zaman bu gibi üzücü olaylarin da yasandigini kaydetti.

Vali Bilmez, tüm güvenlik güçlerinin her türlü kaza, bela ve afetten muhafaza olmasi temennisinde bulundu.

Hizmet binasinin Van’a, teskilata ve vatana hayirli olmasini dileyen Il Emniyet Müdürü Atanur Aydin ise “Teskilatimizin, halkimiza daha iyi ve kaliteli bir hizmet sunmak amaciyla desteklerini hiç esirgemeyen ve her zaman yanimizda olan Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan, Içisleri Bakanimiz Süleyman Soylu ve Valimiz Mehmet Emin Bilmez basta olmak üzere emegi geçen herkese sükranlarimi sunuyorum. Arifesinde bulundugumuz 15 Temmuz gecesi hain darbe girisiminde vatandaslarimizla sirt sirta vererek adeta tarih yazdilar. Bunun en güzel örnegi Istanbul Bogaziçi Köprüsünde sivil sehit Burhan Öner ve Ankara Özel Harekât Baskanliginda sehit olan Polis Memuru Halil Hamuryen’dir. Vanli iki hemsehrimize de Allah’tan rahmet diliyorum. Bir kez daha tüm sehitlerimizi rahmetle, minnetle yâd ediyorum. Gazilerimize sükranlarimizi sunuyor, kendilerine Allah’tan hayirli, saglikli ve uzun ömürler diliyorum” seklinde konustu.

Yapilan dualarin ardindan yeni hizmet binasinin açilis kurdelesi kesildi.
Kaynak: İHA