Tokyo 2020'De Sporcular, Madalyalari Boyunlarina Kendileri Takacak

Uluslararasi Olimpiyat Komitesi (IOC) Baskani Thomas Bach, 2020 Tokyo Olimpiyatlari'nda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kisitlamalari nedeniyle madalya törenlerinde siki önlemler alinacagini söyledi.

Japonya Basbakani Suga Yoshihide ile yaptigi görüsmenin ardindan basin toplantisi düzenleyen Bach, Tokyo 2020'de güvenligin artirilmasi için bir dizi önlem alindigindan bahsetti.

Buna göre, finallerde ilk 3'e giren sporculara tören sirasinda madalyalari, önceki oyunlardaki gibi görevlilerce boyunlarina takilarak verilmeyecek. Bir kutu içinde takdim edilecek madalyalari sporcular, kendiler boyunlarina takacak. Madalya kutularini hazirlayan görevlilerin ise dezenfekte edilmis maske ve eldiven takmasi zorunlu olacak. Sporcular da tören sirasinda zorunlu maske takacak.

Baskan Bach, Tokyo kentinde yükselen Kovid-19 vakalarina ragmen alinan siki tedbirler sayesinde sporcularin hiçbir saglik sorunu yasamayacagina inandigini da vurguladi.

Oyunlara katilacak kafileler ve sporcularin asilanma oranina iliskin bilgi veren Bach, "Olimpiyat Köyü'nde kalan sporcu ve yetkililerin yüzde 85'i, IOC üyeleri ve görevlilerinin yüzde 100'ü, asilama veya daha önce hastalik geçirme yoluyla bagisiklik kazandi. Bu oran, oyunlara katilacak uluslararasi basin mensuplari arasinda yüzde 70 ile 80 arasinda degisiyor." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA