Sehit Bekçi Kosal Son Yolculuguna Ugurlandi Açiklamasi Annesi, Asker Selami Ile Oglunu Ugurladi

Tekirdag’in Süleymanpasa ilçesinde silahli kavga ihbarina giden bekçilerden sehit olan Gökçen Kosal son yolculuguna ugurlandi. Düzenlenen törende konusan Tekirdag Valisi Aziz Yildirim, “Bu mutlaka karsiligini bulacaktir” dedi.

Sehit Bekçi Kosal Son Yolculuguna Ugurlandi Açiklamasi Annesi, Asker Selami Ile Oglunu Ugurladi


Tekirdag’in Süleymanpasa ilçesinde dün gece silahli kavga ihbarina gittikten sonra saldirganlar tarafindan silahla vurularak sehit olan bekçi Gökçen Kosal için Tekirdag Il Emniyet Müdürlügü binasi önünde tören düzenlendi.

Evinin önünde helallik alindiktan sonra sehidin naasi, Emniyet Müdürlügü Binasi önüne getirildi.

Törende tabutun basina gelen Sehit Bekçi Kosal’in annesi Kamile Kosal ve kiz kardesi Gökçe Kosal, gözyasina boguldu. Abisinin Türk bayragina sarili tabutuna gözyasi döken Gökçe Kosal, “Kalk gidecegiz hadi. Abim kalk. Gel lütfen agabey gel” diyerek sinir krizleri geçirdi.

Törende saygi durusu esnasinda anne Kamile Kosal ise zor ayakta durarak, oglu için asker selami verdi. Oglunun tabutuna sarilan baba Hüseyin Kosal ise “Beni biraktin gariban oglum. Ben sensiz ne yaparim. Yalniz kaldim oglum” diyerek gözyaslarina boguldu.

Törende konusma yapan Tekirdag Valisi Aziz Yildirim, “Sözün bittigi yerdeyiz. Bir sehidimiz var. Vatan, millet savunmasi bakimindan pek çok sehit verdik. Ama bu sehidimiz çok yüregimizi yakti. Çünkü kendini bilmez birinin hiçbir sebep yokken, toplumun düzenini, insanligin rahat ve huzurunu temin etmeye çalisan bekçi kardeslerimize dogrudan ates ettiler. Bu hiçbir sekilde affedilecek bir durum degildir. Gerek bizim vicdanimizda, gerek mahseri vicdanda bu mutlaka karsiligini bulacaktir” dedi.



Sehidin naasi daha sonra son yolculuguna ugurlanmak üzere dualar esliginde Süleymanpasa ilçesinde bulunan Rüstem Pasa Camii’ne getirildi.

Ikindi namazini müteakiben kilinan cenaze namazina sehidin yakinlari ve ailesinin yani sira Içisleri Bakan Yardimcisi Mehmet Ersoy, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktas, Tekirdag Valisi Aziz Yildirim, Süleymanpasa Kaymakami Harun Kaya, Il Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Findik, Il Jandarma Komutani Albay Osman Kiliç ile çok sayida vatandas ve sehidin mesai arkadasi katildi.



Kilinan cenaze namazinin ardindan Içisleri Bakan Yardimcisi Mehmet Ersoy, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktas, Vali Aziz Yildirim ve diger mesai arkadaslariyla birlikte Sehit Bekçi Kosal’in tabutunu sirtlayarak, cenaze aracina götürüldü. Sehit bekçi Gökçen Kosal, daha sonra dualar esliginde Eski Sehir Mezarligi’nda topraga verildi.

Kaynak: İHA