Ondokuz Mayis Üniversitesi Ziraat Fakültesinden Mezun Olan 97 Ögrenci Törenle Diplomalarini Aldi

Ondokuz Mayis Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesinde, 2020-2021 akademik yilinda mezun olan 97 ögrenci için mezuniyet töreni düzenlendi.

OMÜ'nün Kurupelit yerleskesindeki Yasam Merkezi'nde gerçeklestirilen mezuniyet töreninde konusan fakültenin dekani Prof. Dr. Muharrem Özcan, ziraat mühendisliginin gelecegin mesleklerinden oldugunu söyledi.

Özcan, 1976 yilinda kurulan fakültelerinin Türkiye'nin önde gelen ziraat fakültelerinden oldugunu belirterek, ögrencilere hitaben sunlari kaydetti:

"Buradan en iyi ve donanimli egitimlerle mezun oluyorsunuz. Fakültemizin Türkiye'de ve dünyada basarili ve taninir olmasinda, sizlerin donanimli olarak yetistirilmesinde en önemli pay ögretim elemanlarimiza, arastirma görevlilerimize ve çalisanlarimiza aittir. Genç meslektaslarim bugün mühendis olarak mezun oluyorsunuz. Mesleginizin etik degerlerine bagli kaliniz, kariyer planlamanizi mutlaka yapiniz, alaninizla ilgili konularda basarili olmus rol modellerinizi seçiniz. Tek düze ve siradan biri degil yenilikçi ve sorgulayan insan olunuz. Dogru bildiginizi açikça söylemekten ve baskalarinin görüslerine de saygi göstermekten çekinmeyiniz. Daima olumlu ve yapici olunuz. Mezuniyetiniz hayirli, yonunuz açik olsun."

Törende daha sonra fakülteden mezun olan ögrencilere, diplomalari verildi.

Ögrenciler, yemin ettikten sonra mezuniyet coskusunu keplerini havaya firlatarak yasadi.

Kaynak: AA