Mus Belediyesi Ile Tapu Müdürlügü Arasinda Isbirligi Protokolü Imzalandi

Mus Belediyesi ile Tapu Il Müdürlügü arasinda emlak rayiç degerlerinin dijital ortama alinmasiyla ilgili protokol imzalandi.

Belediyeden yapilan açiklamaya göre, Belediye Baskani Feyat Asya ve Tapu Il Müdürü Hediyetullah Seker arasinda imzalanan protokol ile tasinmaz satislarinda ihtiyaç duyulan emlak rayiç degeri belgesinin elektronik ortamdan alinarak islemlerin hizlandirilmasi saglanacak.

Asya, vatandaslarin belediyedeki islemlerini kolaylastirmak ve hizli hizmet sunmak için gerekli teknolojik altyapiyi olusturduklarini söyledi.

Daha önce belediyede abonelik kaydi bulunan mükellefleri tek çati altina toplayarak hem veri kirliligini ortadan kaldirdiklarini hem de islemlerin daha saglikli yürütülmesini sagladiklarini belirten Asya, sunlari kaydetti:

"Ayni zamanda Kent Bilgi Sistemi ve Cografi Bilgi Sistemi uygulamalari ile belediyemiz kayitlarini kontrollü yönetmeye basladik. E-belediye uygulamasini hayata geçirdik. Tabi bunlarla birlikte ihtiyaca göre bilgi yönetim sistemimizi sekillendiriyoruz. Bugün de vatandaslarimizin tapu islemlerini kolaylastirmak için Tapu Müdürlügümüz ile emlak rayiç degerlerinin elektronik ortama alinmasi için protokol imzaladik. Ilimize ve halkimiza hayirli olmasini diliyorum."

Kaynak: AA