Mugla Ve Ilçelerinde Havadan Ve Karadan Denetimler Siklastirildi

Mugla Il Emniyet Müdürlügüne bagli Trafik Sube Müdürlügü ve Asayis Sube Müdürlügü ekipleri normallesme süreci ve sezonun baslamasi ile havadan ve karadan trafik ve asayis denetimlerini arttirdi.

Mugla Ve Ilçelerinde Havadan Ve Karadan Denetimler Siklastirildi


Marmaris’te konuslandirilan helikopter yaz aylarinda Mugla bölgesinde hizmet verecek. Trafik Sube Müdürlügü ekipleri, gece termal görüsü de bulunan helikopter ile özellikle yaklasan Kurban Bayrami öncesi Marmaris, Mugla karayolu üzerinde, sehir merkezlerinde denetim yapti. Trafik Sube Müdürlügüne bagli ekiplerinde helikopterin kameralarindan gözetledigi sürücülerin emniyet kemeri, hiz siniri, serit ve kural ihlali gibi konularda araçlar tespit edilerek telsiz baglantisi ile karadaki ekiplere ulasarak bilgi verildi.

Gün içinde Marmaris’ten kalkarak araç yogunlugunun bulundugu bölgeleri havadan gözlemleyen helikopter Emniyet Genel Müdürlügü Havacilik Dairesi Baskanligi tarafindan yaz sezonunda hizmet vermesi için Mugla Emniyet Müdürlügüne tahsis edildi.

Helikopter ile havadan yapilan trafik denetimlerinde karayollarinda trafik akisinin normal seyrettigi görülürken, Marmaris ve Mentese sehir merkezlerinde ise yogunluk yasandigi tespit edildi. Havadan yapilan denetimlerde 3 sürücüye emniyet kemeri takmamaktan, 2 sürücüye kural ihlalinden cezai islem uygulandi.

‘Uçak Göz’ denilen helikopter ile yaz sezonu boyunca trafik, asayis, terör, kaçakçilik, narkotik, göçmen kaçakçiligi ve kaçak yapilarin tespiti gibi olaylarda kullanilacagi bilgisi edinildi.
Kaynak: İHA