Kirgizistan'da 15 Temmuz Sehitleri Anildi

Türkiye'nin Biskek Büyükelçisi Ahmet Sadik Dogan, "Son dönemde meydana gelen olaylarin isiginda artik FETÖ'nün Kirgizistan tarafindan da terör örgütü ilan edilmesi zamani gelmistir." dedi.

Kirgiz-Türk Manas Üniversitesi Rektörlügü (KTMÜ) tarafindan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayisiyla yogun katilimla düzenlenen anma programi, bir dakikalik saygi durusu ve iki ülkenin milli marslarinin okunmasiyla basladi.

KTMÜ Genel Sekreteri Oktay Özgül tarafindan, Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani ve KTMÜ Mütevelli Heyeti Baskani Prof. Dr. Fahrettin Altun’un 15 Temmuz mesaji okundu ve Iletisim Baskanliginca hazirlanan 15 Temmuz konulu "Türkiye Geçilmez" videosu gösterildi.

Büyükelçi Dogan, yaptigi konusmada, dünyada çesitli ülkeler ve uluslararasi örgütlerin Fetullahçi Terör Örgütü'nü (FETÖ) terör örgütü olarak ilan ettigini belirterek, "Son dönemde meydana gelen olaylarin isiginda artik FETÖ'nün Kirgizistan tarafindan da terör örgütü ilan edilmesi zamani gelmistir." ifadesini kullandi.

"Bu bizim için uzun soluklu bir mücadeledir. FETÖ'nün yurt disi yapilanmasina yönelik çalismalari kararlikla sürdürecegiz." diyen Dogan, "FETÖ yeni nesil terör örgütüdür. Kendisini lanse ettigi gibi egitim ve hayir isleriyle ugrasmamaktadir. Toplumsal bir hareket degildir. Siyasi ve ekonomik temelleri karanliktir. Sinsi bir örgüt oldugu için gizli bir faaliyet yürütür. Bütün bunlar uluslararasi planda anlasilmaya baslanmistir." diye konustu.

Üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Alpaslan Ceylan da "Çok aci ve sikintili günler geçirdik. Hamdolsun yikilmadik, ayaktayiz, variz ve var olacagiz. Milli birlik ve beraberligimizi korudugumuz sürece kim nereden gelirse gelsin, gücü ne olursa olsun, Türk milleti ayakta kalacaktir." dedi.

KTMÜ Ögretim Görevlisi Doç. Dr. Alpaslan Asik'in moderatörlügünde, "15 Temmuz'un bize ögrettikleri" temali panelle devam eden program, üniversitenin bulundugu Cengiz Aytmatov Kampüsü'ndeki Abdülkerim Satuk Bugra Han Uygulama Camisi'nde 15 Temmuz sehitlerinin ruhu için Hatm-i Serif okunmasiyla son buldu.

Kaynak: AA