HDP Es Genel Baskani Buldan, Sanliurfa'da Konustu Açiklamasi

'Demokratik ve barisçil bir Türkiye'nin hakim olmasi için sorumlulugumuzu yerine getirmeye haziriz. Bu ülkeyi yönetmeye de talibiz'

HDP Es Genel Baskani Pervin Buldan, "Demokratik ve barisçil bir Türkiye'nin hakim olmasi için sorumlulugumuzu yerine getirmeye haziriz. Bu ülkeyi yönetmeye de talibiz." dedi.

Buldan, partisinin Karaköprü Ilçe Baskanligi önünde yaptigi konusmada, HDP'nin Marmaris Ilçe Baskanligina gerçeklestirilen saldiriyi kinayarak, saldirganin yargilanmasini istedi.

Ülkede demokratik bir yönetime ihtiyaç duyuldugunu söyleyen Buldan, söyle devam etti:

"Türkiye, Türk'ü, Kürt'ü, Laz'i, Çerkez'i, Arap'i, Sunnisi ve Alevisi ile bir bütün olarak seçimlerde bu ülkenin demokratik bir yönetime kavusmasi için güç birligi olusturacaktir ama olusturulacak olan bu güç birlikleri, Kürt'ü inkar eden bir anlayisa sahip olmamalidir. Kürt'ün sorununu tam olarak, net olarak ifade etmek zorundadir. Sorun nasil çözülür, muhataplariyla oturup konusmak zorundadir. Iste biz böyle bir Türkiye'nin, demokratik ve barisçil bir Türkiye'nin hakim olmasi için sorumlulugumuzu yerine getirmeye haziriz. Bu ülkeyi yönetmeye de talibiz."

Daha sonra tarihi Balikligöl yerleskesine geçen Buldan, esnaf ve vatandaslarla sohbet etti.
Kaynak: AA