Giresun'da Sel Nedeniyle Birçok Köy Ve Yaylaya Ulasim Kapandi

Giresun’un Espiye ilçesinde etkili olan siddetli yagis Karadoga deresinin tasmasina neden oldu. Sel sonrasi ilçeye bagli birçok köy ve yaylayla ulasim kesildi.

Giresun'da Sel Nedeniyle Birçok Köy Ve Yaylaya Ulasim Kapandi
Giresun’un Espiye ilçesinde bulunan ve birçok köy yolunun ana geçis noktasi olan Ericek grup yolu sabah saatlerinden itibaren etkisini gösteren siddetli yagis sonrasi ulasima kapandi. Birçok köy ve yaklasik 50 yaylanin ulasim güzergahi olan grup yolunun kapanmasinin ardindan yayla ve köylere ulasim kapandi.

Espiye-Ericek grup ana yolunun sel sulariyla birlikte aktigini belirten Ericek Köyü muhtari Menderes Abdioglu, "Sabah saatlerinden bu yana yagan siddetli yagmur sonrasi Gelevera deresinin bir kolu olan Karadoga deremiz tasti, taskinla birlikte ana yolumuz 3-4 yerden dereye karisti. Bu yol ayni zamanda Yaglidere ve Güce ilçelerinin de kullandigi bir grup yolu. Birçok köyümüze ve yaklasik 50 yaylamiza ulasimimiz su an itibariyle kapandi. Çok sükür can kaybimiz yok ancak maddi hasarimiz çok büyük. Espiye Belediyesi ve Özel Idare ekiplerimiz su anda müdahale edebildikleri yerlere müdahale ediyorlar. Alternatif yol açarak geçis vermeye çalisiyorlar” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA