Erzurum'da Araçlarin Soguk Havaya Dayaniklilik Testlerinin Yapilacagi Merkez Kurulacak

Erzurum'da, Kuzeydogu Anadolu Kalkinma Ajansi (KUDAKA) ile Ata Teknokent AS arasinda, otomobil, otobüs, çekici ve zirhli araçlarin soguk hava ve yüksek rakim sartlarina dayaniklilik testlerinin yapilacagi "Gerçek Ortam Soguk ve Yüksek Rakim Test Merkezi" kurulmasi için protokol imzalandi.

KUDAKA'dan yapilan açiklamaya göre, ajansin 2021 yili Fizibilite Destegi Programi kapsaminda Ata Teknokent AS tarafindan hazirlanan proje için protokol imza töreni düzenlendi.

Törene, KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven, Ata Teknokent AS Yönetim Kurulu Baskani Prof. Dr. Ayhan Çelik ile birim yetkilileri katildi.

Güven ile Çelik arasinda söz konusu projeye iliskin imzalanan protokol kapsaminda, otomobil, otobüs, çekici, zirhli araç üretici firmalarinin soguk hava ve yüksek rakim sartlarina dayaniklilik testlerinin yapilacagi "Gerçek Ortam Soguk ve Yüksek Rakim Test Merkezi" için önce fizibilite çalismasi gerçeklestirilecek.

Fizibilite çalismasinin ardindan gelecek yil hayata geçirilmesi hedeflenen proje kapsaminda, Türkiye'de ilk defa yapilacak test merkezinin Erzurum'da kurulmasi planlaniyor.

Soguk hava ve yüksek rakim testlerini Erzurum'da yapan firmalara yenilerinin eklenmesi amaçlanan projeyle, yurt disi firmalarinin bu testleri Erzurum'da yapmalari durumunda kentteki turizmin yani sira hizmet ihracatinin gelismesi saglanacak.

Proje ile bölgedeki issizligin azaltilmasinin yani sira katma degerli ürün üretimi, teknoloji gelistirerek gerekli altyapinin kurulmasi, yeni yatirimlar olusturulmasi ve ihracatin gelismesine katki saglanmasi hedefleniyor.

Kaynak: AA