Emniyetten Bayram Öncesi Özel Güvenliklere Siki Denetim

Emniyet Genel Müdürlügü, yaklasan Kurban Bayrami öncesinde özel güvenlik görevlilerini siki denetime tabi tutacak.



Emniyet Genel Müdürlügü, Bayramin, vatandaslar tarafindan huzur ve güven içinde geçirebilmesi için halkin yogun olarak bulundugu AVM’ler, havalimanlari, tren istasyonlari ve otogarlarda özel güvenlik uygulamalarinin yeterli olup olmadigi mercek altina alinarak, bu kapsamda yapilacak denetimlerde; özel güvenlik görevlilerince sunulan hizmet kalitesinin artirilmasi yönünde adimlar atilacagini açikladi.



Emniyet Genel Müdürlügü, denetlemelerde ve sunulan hizmet kalitesinin arttirilmasinda atilacak adimlarin su sekilde olacagini duyurdu:

- Kapi dedektörü, el dedektörü, x-ray cihazlari, araç alti arama aynasi gibi güvenlik sistem ve cihazlarinin etkin olarak kullanimina dikkat edilmesi istenecek. Arizali cihazlarin tamiri veya degisimi saglanacak.

-Kamera izleme odalarinda sürekli bir güvenlik görevlisinin bulunmasi, ortak kullanim alanlarinin kamera ile takibinin yapilarak gerektiginde kolluk kuvvetlerine bilgi verilmesinin alti çizilecek.

-Özel güvenlik görevlileri, yetki asimina neden olabilecek uygulamalardan kaçinmasi konusunda uyarilacak.

-Süpheli sahislarin ve paketlerin kontrollerinde dikkatli davranilmasi vurgusu yapilacak.

-Özel güvenlik görevlilerine, AVM’lerin ürün kabul noktalari ve otoparklari ile giris katlarinda bulunan kafe, pastane gibi yerlerden AVM içine kontrolsüz girislerin engellenmesi konusunda gerekli bilgilendirme yapilacak.
Kaynak: İHA