DP'li Enginyurt Açiklamasi 'OHAL Uzatmasini Tasvip Etmiyoruz'

Demokrat Parti (DP) Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, "Ekonomik konulari içeren torba yasayla getirilen OHAL uzatmasini, DP olarak tasvip etmiyor, desteklemiyoruz." dedi.

Enginyurt, Mecliste düzenledigi basin toplantisinda, Türkiye'nin gündeminin her gün degistigini belirterek, "Her gün yeni bir olay, yeni bir heyecan, her gün vizyona giren yeni bir film seyreder gibi gündemi degisik bir sekilde takip ediyoruz." diye konustu.

DP'nin TBMM'de iki milletvekili bulundugunu animsatan Enginyurt, "Zaten konusma hakki verilmiyor, zaten yeterince kendimizi temsil etme imkani bulamiyoruz. Simdi TBMM Içtüzügü degistirilerek muhalefetin sesi toptan kesilmeye çalisiliyor. Antidemokratik bir uygulama olarak görüyorum. Muhalefetin susturulmasi, baski altina alinmasini siddetle reddediyorum." ifadesini kullandi.

Enginyurt, ekonomiye iliskin düzenlemeler içeren kanun teklifine deginerek, sözlerini söyle sürdürdü:

"Ekonomik konulari içeren bir torba yasayla getirilen OHAL uzatmasini DP olarak tasvip etmiyor, desteklemiyoruz. Seçim döneminde OHAL'i kaldirmakla övünün, afisler yaparak 'OHAL'i biz kaldirdik' diyen AK Parti, maalesef 5 yildir OHAL ile yönettigi Türkiye'de halen 3 yillik bir uzatma istiyor. Biz, OHAL uzatmasini tehlikeli buluyoruz ve maksat ariyoruz. Neye göre, niçin OHAL uzatilacak? Neyi çözemediniz, halledemediniz? 'Olur ya ülkede bir karisiklik, kargasa çikarsa OHAL ilaniyla Türkiye'yi seçime götürürüz' diye hesap mi yapiyorsunuz diye düsünmeden edemiyoruz. OHAL'in uzatilmasini asla kabul etmiyor, antidemokratik bir uygulama olarak görüyoruz."

Kaynak: AA