Baskan Seçer, Sehit Yakinlari Ve Gazilerle Bir Araya Geldi

İçel Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer, Kibris Baris Harekatinin 47. yildönümü münasebetiyle sehit yakinlari ve gaziler onuruna düzenlenen yemege katildi.

Baskan Seçer, Sehit Yakinlari Ve Gazilerle Bir Araya Geldi
Kongre ve Sergi Sarayinda verilen yemege Baskan Seçer’in yani sira İçel Vali Yardimcisi Süleyman Deniz, Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti (KKTC) İçel Baskonsolosu Zalihe Mendeli, Il Müftüsü Saban Kondi, gaziler, gazi ve sehit aileleri yer aldi. Yemek baslamadan önce Kuran-i Kerim tilaveti yapildi.

“Biz anavatan olarak her zaman oldugu gibi bugün de onlarin yaninda dimdik duruyoruz”

Baskan Seçer, Kibris Baris Harekatinin 47. yil dönümünde bu vatani vatan yapan, canini feda eden sehit ve gazilerin aileleri ile beraber olduklarini ifade ederek, “Kibris Türk halki yüzyillardir adada yasayan ve hakki olan bagimsiz yasama mücadelesini bugüne kadar sürdüren ama bu ugurda da çok bedeller ödeyen, çok mücadeleler veren, cefalar çeken bir halk. Onlar bizim soydaslarimiz, onlar bizim kardeslerimiz. Biz anavatan olarak, Türkiye olarak her zaman oldugu gibi bugün de onlarin yaninda dimdik durmaktayiz. Bu onlara mutlaka çok büyük bir motivasyon sagliyor, çok büyük bir moral sagliyor, güven sagliyor. Bu da bizi ziyadesiyle mutlu ediyor. Orada 47 yil önce sehit düsen, yavru vatan Kibris’ta soydaslarimizin bagimsizlik mücadelesini desteklemek için vurulan, mücadele edip bugün aramizda gazi olarak bizlerle beraber olan herkese mütesekkiriz" dedi.

“Bugün Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti varsa kahraman gazilerimiz sayesinde”

KKTC İçel Baskonsolosu Zalihe Mendeli ise Kibris Baris Harekatinin 47. yil dönümünü kentte çesitli etkinlikler ve sükran ziyaretleriyle kutladiklarini ifade ederek, sunlari söyledi: “Kibris deyince akan sularin durdugunu bizler her zaman hissediyoruz burada sizlerle birlikte. Bugün Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti varsa, Kibris Türk halki varsa, elbette ki bu, sizlerin sayesindedir. Kahraman gazilerimiz, mücahitlerimizin sayesindedir. Iyi ki varsiniz, Allah sizlere uzun, saglikli ömürler versin. Bazi seylere sahip olmak için fedakarlik etmek gerekiyor, mücadele etmek gerekiyor. Devlet gibi, bagimsizlik gibi, özgürlük gibi ve bir kere bir halk, devlet sahibi bagimsiz bir halk olmussa, bunu kimse bir daha kendisinden alamaz. Tipki Kibris Türk halki gibi, Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti gibi. Daha nice nice baris harekatlarinin yil dönümlerini hep birlikte daha saglikli ortamlarda kutlamak ümidiyle.”
Kaynak: İHA