Bacaginda Sarapnel Parçasi Ile Yasayan 15 Temmuz Gazisi Semerci, O Geceyi Anlatti

15 Temmuz hain darbe girisimi sirasinda, Genelkurmay Baskanligi önünde helikopterden açilan ates sonucu gazi olan Mustafa Semerci, sol bacagindaki sarapnel parçasiyla yasiyor. Semerci, "Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in sözünü duydum. Genelkurmay’in önüne gittim. Bir tane bayan vardi vuruldugu halde yine de çikmadi. O gün ölüm korkusu hiç kimsede yoktu" dedi.

Bacaginda Sarapnel Parçasi Ile Yasayan 15 Temmuz Gazisi Semerci, O Geceyi Anlatti


Fetullahçi Terör Örgütü’nün 2016’daki darbe girisimi sirasinda, Genelkurmay Baskanligi önünde helikopterle açilan ates ile bacagindan ve belinden yaralanmasi sonucu gazi olan Mustafa Semerci, 15 Temmuz günü yasadiklarini Kirikkale Valisi Yunus Sezer ve Belediye Baskani Mehmet Saygili’ya anlatti. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in televizyondaki çagrisini duyar duymaz Genelkurmay Baskanligi önüne gittigini belirten Semerci, askerlerin basinda duran bir komutanin insanlara silah dogrulttugunu ve o sirada da helikopterden açilan ates ile belinden ve bacagindan yaralandigini söyledi.



"HELIKOPTER GELDI 4-5 EL TARADI"

Genelkurmay Baskanligi önünde birçok insanin yaralandigini dile getiren Semerci, sunlari kaydetti:

"Ben Kayas’ta oturuyordum. Sitelerde de balon kapak mobilya isinde çalisiyordum. Eve geldigimde de Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in sözünü duydum. Genelkurmay’in önüne gittim. Oraya varana kadar saat 11-12 olmustu. Yol çok kalabalikti. Zaten o taraftan bu tarafa da yarali insanlar geliyordu. Bize ‘gitmeyin sikiyorlar’ diyorlar. Biz de gittik oradaki Genelkurmay’in önünde 3-4 tane asker vardi. Bir tane de baslarinda komutan vardi. Baya da kalabalik olduk. Biz komutana yapmayin etmeyin diye. Komutan da kirma kolunu çekti, dogrulttu bize. Aradan bir iki dakika geçti geçmedi helikopter geldi 4-5 el taradi. Tarayinca da yaralanmisim zaten benim haberim de yoktu. Asagi kardesimin yanina gidene kadar. O gösterdi yaralanmissin diye. Belimden ayagima girmis sarapnel parçasi. Orada kirma kolunu çeken silahi dogrultan komutan yukariya haber verdi. Zaten aradan çok büyük bir zaman geçmedi."

"O GÜN ÖLÜM KORKUSU HIÇ KIMSEDE YOKTU"

Semerci, "Insanlari dagitmak için sikti ama sikinca da ölen öldü yaralanan yaralandi. Allah bir daha yasatmasin. Sayin Valim o gün kadinin tut yaslisindan tut kimse geri çikmadi. Vallahi kimse geri gitmedi. Allah herkesten razi olsun. Bazi insanlar namaz kiliyor. Orada herkes bir is yapti. Bir tane bayan vardi vuruldu halde yine de çikmadi. O gün ölüm korkusu hiç kimsede yoktu. Ben hastaneye giris yapti saat 5.30 gibi esim aramis çocuklarda bir sey var mi diye. Allah bir daha da yasatmasin. Ayagimdaki sarapnel parçasini çikaramadilar. Belimdeki igne tedavisiyle çikti. En arkada ince damar var arasinda kalmis. Alirsak felç olursun dediler. Hiç aldirmadik. Sadece bir MR’a giremiyorum. Uzun süreli bunun üstünde tutamiyorum" dedi.



15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerinin düzenlenecegini ifade eden Kirikkale Valisi Yunus Sezer, "15 Temmuz hain darbe girisiminde bütün milletin çiplak ellerle tarihe destan yazarcasina tanklara ’dur’ dedigi günü ebediyen hafizamizda kalmasini unutulmamasini ve unutturulmamasini temenni ediyorum. Bunun içinde elimizden gelen her türlü çalismayi yapacagiz" dedi.



15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsaminda, Vali Yunus Sezer ve Belediye Baskani Mehmet Saygili, Türkiye Harp Malulü Gaziler Sehit Dul ve Yetimleri Dernegi Kirikkale Subesi ile Vatan Için Can Verenler Dernegi’ni ziyaret etti. Daha sonra sehit Hakan Yorulmaz’in babasi Ismail Yorulmaz ile bir araya geldi. Yapilan ziyaretlerde dualar edildi. Il Jandarma Komutani Albay Ugur Özmen ve Garnizon Komutani Albay Ali Durmus, Aile Çalisma ve Sosyal Hizmetler Il Müdür V. Yakup Yesilirmak ziyaretlerde hazir bulundu.

(Hasan Ay - Kadir Arslan/IHA)
Kaynak: İHA