Ardahan Cumhuriyet Bassavcisi Arisoy Açiklamasi '15 Temmuz'da Yasananlar Hak Ile Batilin Savasiydi'

Ardahan Cumhuriyet Bassavcisi Uygur Kaan Arisoy, 15 Temmuz darbe girisimine iliskin, "Bizler o gece bu hainlerin amaçlarini kursaklarinda birakan milletimizin destansi direnisine ve cesaretine sahidiz. O gece yasananlar hak ile batilin savasiydi." dedi.

Ardahan Cumhuriyet Bassavciliginca "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayisiyla Denetimli Serbestlik Müdürlügü Seminer Salonu'nda düzenlenen programa, Ardahan Cumhuriyet Bassavcisi Uygur Kaan Arisoy, Adalet Komisyonu Baskani Sümeyye Kocaman, Ardahan Barosu Baskani Osman Nuri Yildiz, hakim ve savcilarin yani sira adliye personeli katildi.

Bassavci Arisoy, burada yaptigi konusmada, FETÖ'nün dini duygulari istismar ettigini, 15 Temmuz'da da Türk milletinin canina kastettigini söyledi.

FETÖ'nün fitne ve bozgunculuktan asla çekinmedigini belirten Arisoy, "Istanbul ve Diyarbakir'da görev aldigim süreçte bizzat darbe girisimi yargilamalarinda ve sorusturmalarinda açik sekilde gördük ki 15 Temmuz gecesinde hain darbeciler akil tutulmasi yasamis, Allah darbecileri sasirtmistir." ifadesini kullandi.

Arisoy, "Bizler, o gece bu hainlerin amaçlarini kursaklarinda birakan milletimizin destansi direnisine ve cesaretine sahidiz. O gece yasananlar hak ile batilin savasiydi. Sükürler olsun ki bu millet bayragimizi yere indirtmedi, vatanimizi böldürtmedi. Demokrasi ve milli iradesine cani pahasina sahip çikti. Sehitlerimizi saygi ve minnetle aniyoruz." diye konustu.

Sinevizyon gösterimi ile süren program Kur'an-i Kerim tilaveti ile sona erdi.

Kaynak: AA