AK Parti Sözcüsü Çelik, MYK Toplantisina Iliskin Açiklamalarda Bulundu Açiklamasi (2)

'Kendi milletine silah çekenden daha da alçak kimse yoktur. Kendi milletine silah çekenlerle olan mücadelemizi sürdürmeye devam ediyoruz' 'Ilk defa tarihimizde o gün Cumhurbaskani'mizin yaptigi çagriyla bütün bir milletimiz sokaklara dökülerek bu darbe girisimine, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin mesru haklarinin gasbedilmesine dönük bu alçak girisime karsi topyekun bir mücadele ortaya koydu' 'Kendi milletine silah çeken asker üniformasi giymis teröristler, Türkiye'yi sapik bir dini anlayisa teslim etmek isteyen bu alçaklar, o gece milletin güçlü iradesiyle emellerine kavusamadilar'

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Kendi milletine silah çekenden daha da alçak kimse yoktur. Kendi milletine silah çekenlerle olan mücadelemizi sürdürmeye devam ediyoruz." dedi.

Çelik, Cumhurbaskani ve AK Parti Genel Baskani Recep Tayyip Erdogan baskanligindaki AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Toplantisi devam ederken parti genel merkezinde basin toplantisi düzenledi.

Yarinin 15 Temmuz'un yil dönümü oldugunu animsatan Çelik, 15 Temmuz'da Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in liderliginde milletin topyekun direnisinin yasandigini söyledi.

Darbe girisiminin faillerinin yakalanmasina yönelik süreci güçlü bir sekilde sürdürdüklerini vurgulayan Çelik, söyle konustu:

"Kendi milletine silah çekenden daha da alçak kimse yoktur. Kendi milletine silah çekenlerle olan mücadelemizi sürdürmeye devam ediyoruz. Sayin Cumhurbaskani'miz yarin, TBMM'de 15 Temmuz Aniti'ndaki anma törenine, Külliye'nin karsisindaki 15 Temmuz Müzesi'nin açilisina katilacak. Ayni sekilde, 15 Temmuz Aniti'na çiçek birakilacak, sehit yakinlariyla bir araya gelecek. Bu çerçevede yaklasik 5 bin kisilik vatandas topluluguna bu direnisi tekrar hatirlamak, bu direnisteki sehitlerimizi tekrar rahmetle anmak, bu direnise katilan bütün vatandaslarimizla bu duyguyu paylasmak için Sayin Cumhurbaskani'miz orada bir hitap gerçeklestirecek."

Bu çerçevede, bakanliklar ve çesitli kamu kuruluslariyla beraber yurt içinde ve disinda 3 binin üzerinde programin Iletisim Baskanliginca koordine edildigini bildiren Çelik, "Çesitli illerde anma törenleri gerçeklestirildigi gibi 'Türkiye Geçilmez' temasi altinda pek çok program hayata geçiriliyor." dedi.

Yurt içinde ve disinda toplam program sayisinin 3 bin 876 oldugu bilgisini veren Çelik, "Hepsi anlamli ama bunlar içerisinde çok daha farkli olanlari var. Mesela, 15 Temmuz Derneginin yurt disinda gerçeklestirecegi 'Sehit Ayakkabilari Sergisi'. Yine, Disisleri Bakanligimizin 'Kosovali Ögrencilerden Sehit Ailelerine Mektuplar' seklindeki projesi. Tüm bunlar çok kiymetli etkinlikler. 15 Temmuz'u 16 Temmuz'a baglayan gece saat 00.13'te o direnisi tekrar hatirlamak için Türkiye genelinde Diyanet Isleri Baskanligimizin organizasyonuyla bütün camilerde milletimize cesaret veren selalar tekrar yükselecek." diye konustu.

- "FETÖ mensuplarini himaye etmelerinin anlasilir tarafi yok"

Türkiye'nin tarih boyunca darbelerden çok çeken, darbeler nedeniyle çok sikinti yasayan bir ülke oldugunu ifade eden Çelik, "Ilk defa tarihimizde o gün Cumhurbaskani'mizin yaptigi çagriyla bütün bir milletimiz sokaklara dökülerek bu darbe girisimine, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin mesru haklarinin gasbedilmesine dönük bu alçak girisime karsi topyekun bir mücadele ortaya koydu. Kendi milletine silah çeken asker üniformasi giymis teröristler, Türkiye'yi sapik bir dini anlayisa teslim etmek isteyen bu alçaklar, o gece milletin güçlü iradesiyle emellerine kavusamadilar." dedi.

FETÖ'nün en az DEAS kadar sapkin bir ruha sahip olduguna dikkati çeken Çelik, sunlari söyledi:

"DEAS'a karsi çikanlarin, ondan daha sapkin anlayisa sahip FETÖ'nün liderini ve mensuplarini himaye etmelerinin anlasilir hiçbir tarafi yok. Biz bununla ilgili mücadelemizi sürdürsek de terör örgütleriyle ilgili bu çifte standardin altini çizmek isteriz. O gün dis dünyadan yapilan açiklamalarin ne kadar yetersiz oldugunu ifade etmistik. 'Taraflara itidal tavsiye ediyoruz' gibisinden son derece sig açiklamalardi. Taraflara itidal tavsiye edilmesi, demokrasiyi yok etmek isteyen, Meclis'i bombalayan, Türkiye'nin Cumhurbaskanini öldürmek isteyen ve vatandaslarimizi sehit edenler ile mesru hükümeti, mesru haklarini savunan vatandaslari ayni kefeye koymaktir. Bu saldiriyi cesaretlendirmekten baska ise yaramaz."

Dünyanin her tarafinda demokrasiyi destekledigini ve demokratik gelismeler konusunda hassas oldugunu söyleyenlerin 15 Temmuz günü sinavi geçemedigini ifade eden Çelik, "Kendi milletine silah çeken teröristler karsisinda birkaç ülke haricinde çogu 'biz o geceyi anlamadik, daha sonra bunu fark ettik' gibisinde yaklasimlar ürettiler." degerlendirmesinde bulundu.

- "Asilama salgin sikintisini asmamizi saglayacak"

Çelik, Kovid-19 salginina karsi asilamanin basarili sekilde devam ettigini belirterek 1, 2 ve 3. dozlar ile 60 milyona yakin asinin yapildigina dikkati çekti.

Asilarin israf olmamasi için vatandaslarin randevularina zamaninda gitmesinin önemini dile getiren Çelik, "Günde 1 ila 1,5 milyona yakin asilama kapasitesine sahibiz. Saglik çalisanlarimiz insan üstü gayretle sifaya vesile olmak için çalisiyor. Bilim Kurulu'na, bütün saglik çalisanlarimiza bir kere daha sükranlarimizi sunuyoruz. Asilama bizim yasadigimiz salgin sikintisini asmamizi saglayacak. Bu güçlü bir sekilde devam ettigi sürece daha iyi günler görme imkanimiz olacak." diye konustu.

Hayvanlari Koruma Kanunu'nun TBMM'de yasalastigini animsatan Çelik, yasanin hayvanlarin esya yerine can olarak anilmasini sagladigini söyledi.

Yasayla hayvanlara eziyet ve iskence edenlerin cezalandirildigi yüksek standartlara sahip bir düzenlemenin ortaya çiktigini belirten Çelik, geçmiste kabahat olan birçok cürümün yasayla suç sayildigini vurguladi.

(Sürecek)
Kaynak: AA