Venezuela'da Muhalif Lider Guaido, Polisin Kendisini Gözaltina Almaya Çalistigini Iddia Etti

Venezuela'da Ulusal Meclis'in (AN) eski baskani ve muhalif lider Juan Guaido, polisin kendisini gözaltina almaya çalistigini öne sürdü.

Ülke basininda çikan habere göre, Guaido'nun esi Fabiana Rosales, Twitter hesabindan yaptigi paylasimda, yüzü kapali silahli kisilerin evinin bodrumuna girdigini ve esini gözaltina almak istedigini iddia etti.

Tweet sonrasinda evinin önünde gazetecilere açiklama yapan Guaido ise polisin kendisini gözaltina almaya çalistigini ancak ellerinde arama emri bulunmadigi için bunu yapamadigini söyledi.

Guaido, destekçilerinden mücadeleyi birakmamalarini isteyerek, "Gözdagi bizi asla durduramaz, bu bir hükümet degil, acimasiz bir diktatörlük. Gelecek nesillerin özgürlügünü kurtarmak için çalisiyoruz." ifadesini kullandi.

Öte yandan Guaido'nun basini çektigi muhaliflerin alternatif seçim düzenleyerek olusturdugu Ulusal Meclis milletvekili Freddy Guevara'nin otoyolda güvenlik güçleri tarafindan gözaltina alindigi bildirildi.

- Ülkede hükümet ile muhalefet yeni bir diyalog masasinda bulusabilir

Venezuela'da Devlet Baskani Nicolas Maduro ve muhalefet temsilcilerinin, ülkede uzun zamandir devam eden siyasi ve ekonomik krize çözüm bulmak amaciyla yeniden bir araya gelebilecegi öne sürülmüstü.

- Maduro, ABD yaptirimlarinin kaldirilmasini sart kosuyor

Maduro, konuya iliskin 13 Mayis'ta yaptigi açiklamada, Ulusal Meclis'in (AN) eski baskani ve muhalif lider Juan Guaido ile ABD yaptirimlarinin kademeli olarak kaldirilmasi karsiliginda görüsmeye hazir oldugunu duyurmustu.

Guaido, ABD yaptirimlarinin kademeli kaldirilmasi karsiliginda uluslararasi gözlemcilerin denetiminde ülkede "özgür ve adil" bir seçim takviminin belirlenmesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) asilarinin temin edilmesi ve tüm siyasi tutuklularin serbest birakilmasi gibi taleplerde bulunmustu.

Kaynak: AA