Cezayir'de Kovid-19 Nedeniyle Getirilen Kismi Sokaga Çikma Kisitlamasi 21 Gün Süreyle Uzatildi

Cezayir’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salginiyla mücadele kapsaminda getirilen kismi sokaga çikma kisitlamalarinin 14 kentte 21 gün süreyle uzatildigi duyuruldu.

Basbakanliktan yapilan yazili açiklamada, alinan kararin Basbakan Eymen bin Abdurrahman’in Cezayir Cumhurbaskani Abdülmecid Tebbun ve ülkede Kovid-19 pandemi sürecini takip etmekle görevli olan Yüksek Bilim Kurulu ile yaptigi istisareler sonucu geldigi kaydedildi.

Açiklamada, gece 24:00 ile sabah 04:00 saatleri arasini kapsayan sokaga çikma kisitlamasinin bugünden itibaren 21 gün süreyle uzatildigi belirtildi.

Baskent Cezayir, Konstaintin, Vahran ve Setif dahil olmak üzere Kovid-19 vakalarinin en yüksek seyrettigi 14 sehirde uygulanacagi açiklanan kararin, “vatandaslarin sagligini korumak ve salginin yayilmasini engellemek” amaci çerçevesinde alindigi ifade edildi.

Öte yandan Cezayir yerel medyasina yansiyan haberde, Cezayir Hava Kuvvetlerine ait bir askeri nakliye uçaginin Çin’den getirdigi 1 milyon 600 bin doz CoronaVac asisiyla ülkedeki Bufarik Hava Üssü’ne inis yaptigi belirtildi.

Kaynak: AA