(Özel)- Bogazdan Geçen Savas Gemilerinin Dalgasi Kafe Ve Balikçilari Vurdu

Bogazdan geçen savas gemilerinin asiri hiz sonrasi olusturdugu sert dalgalar sonrasi Üsküdar’da bulunan bir kafeyi su basarken balikçilara ait olan ahsap iskele ise parçalandi. Dalgalarin kafeyi vurdugu esnada kaçmaya baslayan vatandaslarin o anlari cep telefonu kamerasina yansidi.

(Özel)- Bogazdan Geçen Savas Gemilerinin Dalgasi Kafe Ve Balikçilari Vurdu


Olay geçtigimiz günlerde Üsküdar Çengelköy Sahili’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yabanci uyruklu savas gemilerin Istanbul Bogazi’ndan geçis yaptigi esnada normal seyir hizinin üstüne çikmasi nedeniyle olusan sert dalgalar sahil seridindeki kafe ve balikçi iskelesini vurdu. Siddetli dalgalarin vurdugu esnada kafe içerisinde oturan müsteriler bir an da sular içerisinde kalirken, balikçi iskeleleri ise dalgalarin siddetine dayanamayarak parçalandi. Yasanan o anlar vatandasin cep telefonu kamerasina yansidi.

“Iskele dalgalara dayanamadi, parçalandi”

Yasanan olaya iliskin konusan kafe isletmecisi Ismet Morgül, “Geçtigimiz günlerde savas yabanci uyruklu savas gemilerinin geçisi olmustu. Bu zamana kadar basimiza gelmeyen bir olay ile karsilastik. Gemilerin olusturdugu dalgalar kiyiya vurdu. Içeride o esnada müsteriler de vardi. Pes pese büyük dalgalar gelince herkes kaçmaya basladi.

Norma hizlarinin üzerinde hareket edince dalgalar sert vurdu. Ayrica kayikçilarin iskele olarak kullandiklari alanda parçalandi” diye konustu.

Kaynak: İHA