'Mardin Yöresel Ürünler Tanitimi' Etkinliginin Açilisi Gerçeklestirildi

Yöresel ürünleri koruma, gelistirme ve tanitmak amaciyla düzenlenen “Mardin Yöresel Ürünler Tanitim” etkinliginin açilisi gerçeklestirildi.

'Mardin Yöresel Ürünler Tanitimi' Etkinliginin Açilisi Gerçeklestirildi
Mardin Valiligi himayesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Sehitler Parki’nda Il Tarim ve Orman Müdürlügünce düzenlenen “Mardin Yöresel Ürünler Tanitim” etkinliginin açilisi yapildi.

Açilis; Vali Mahmut Demirtas, Kiziltepe Kaymakami Hüseyin Çam, Dicle Kalkinma Ajansi Genel Sekreteri Ahmet Alanli, Il Tarim ve Orman Müdürü Menduh Dinler, Büyüksehir Belediyesi Saglik Isleri Daire Baskani Adi Alan ve çok sayida davetlinin katilimiyla gerçeklesti.

Etkinligin açilisinda konusan Vali Mahmut Demirtas, üretici ve tüketici arasinda bir köprü vazifesi görecek olan “Mardin Yöresel Ürünler Tanitimi” etkinliginin hayirli olmasini temenni ederek etkinlige katilim gösteren tüm üreticileri tebrik etti.

Tanitim etkinligiyle üreticilerin ürünlerini dogrudan tüketicilere satisini gerçeklesmelerine yardimci olmayi amaçladiklarini belirten Vali Demirtas, “Vatandaslarimiz burada kaliteli ve ucuz ürüne ulasama imkani bulacak. Mardin’de üretilen ürünleri insallah bundan sonra bu sekilde pazarlamayi planliyoruz. Bu tür etkinlikleri sürdürmeyi düsünüyoruz. Balindan sucuguna, sucugundan meyve ve sebzesine kadar 55 üreticinin ürünleri vatandaslarimiza ulastiriliyor. Amacimiz vatandasimiza en kisa yoldan bu ürünleri daha ucuza ulastirabilmektir. Bu etkinlikle üreticilerimizi ve vatandaslarimizi birlestiriyoruz. Ilerleyen zamanlarda kismet olursa Istanbul’da bir tanitim günleri etkinligi yapmayi düsünüyoruz. Etniklik Mardin’imize hayirli olsun” dedi.



“Burada 10 ilçenin ürünleri tanitiliyor”

Amaçlarinin üreticilerin ürettikleri ürünleri tüketicilerle bulusturmak ve bunu Türkiye çapina yaymak oldugunu kaydeden il tarim ve orman müdürü Menduh Dinler, “Mardin yerel ürünlerini tanitim adi altinda bugün 10 ilçemizden gelen ürünleri tanitmak için burada toplandik. Valimizin önderliginde bu standi açtik. Tarim il ve orman müdürlügü olarak. Insallah bu ürünleri burada tanitirken markalasma degerini arttiririz. Gerçekten dogal ve katkisiz ürünler bunlar. Umarim tüketicilerimiz bunlari begenir ve bir fayda saglar. Amacimiz ürünleri tanitim yönündeydi. Insallah bu Mardin için bir baslangiç olur. Belki ileride baska illere götürme sansimiz olursa baska illerde de Mardin’i tanitiriz. Insallah 2-3 ayda bir kendi ürünlerimizi burada tüketicilerle bulusturacagiz. Bu konuda sayin valimize vermis oldugu destekten dolayi tesekkür ederim. Büyüksehir belediyemize desteklerinden dolayi ve üreticilerimize tesekkür ederim katilim sagladiklari için. Insallah hayirlara vesile olur” seklinde konustu.

Vali Demirtas, açilis konusmasinin ardindan beraberindekilerle stantlari tek tek gezerek üreticilerle bir süre sohbet edip ürünler hakkinda bilgiler aldi.
Kaynak: İHA