Konya'da Çarsi Pazarda Bayram Hareketliligi Basladi

Konya'da Kurban Bayrami için alisveris yapmak isteyenler tarihi çarsilarda yogunluk olusturuyor.

Bayramlik kiyafet ve kuruyemis, meyve-sebze almak isteyen vatandaslar kent merkezindeki Bedesten Çarsisi ve Melike Hatun Çarsisi gibi tarihi alisveris yerlerini tercih ediyor.

Sicak havaya ragmen hazirliklarini sürdüren vatandaslarin yogunlugu esnafin yüzünü güldürdü.

Bedesten esnafindan Hüseyin Özdemir, dügünlerin ve Kurban Bayrami'nin etkisiyle satislarin arttigini söyledi.

Özdemir, bayram sonrasi yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salginina bagli bir sorun olmazsa islerin daha çok açilmasini beklediklerini vurguladi.

Çarsida 35 yildir hizmet veren giyim magazasi sahibi Tahir Uyanik da vatandaslara hizmet için gayretle çalistiklarini belirtti.

Uyanik, Kovid-19 nedeniyle ertelenen dügünler ve organizasyonlarin hareketlilikte büyük payi olduguna dikkati çekerek, "Herkesin dügünleri yapma gayreti var, ufak ufak hareketlenme basladi. Anne penyelerimiz 40 lirayla 110 lira arasinda degisir, abiyeye geçtigimiz zaman 300 liraya da abiye verebiliyoruz 1300 liraya da. Tamamen müsterimizin ayirdigi bütçeye ve tarzina bagli." diye konustu.

Ayakkabicilik yapan 50 yasindaki Ali Gülen ise bayramlarin, islerindeki hareketliligi arttirdigini söyledi.

Fiyatlarin müsterilerin begenisine göre degistigini belirten Gülen, "Ayakkabi fiyatlarimiz uygun diyebiliriz. 50 ile 250 lira arasinda modellere göre degisiyor." ifadesini kullandi.

Meyve sebze satan Melike Hatun Çarsisi esnafi Nuri Atalay da taze ürün tüketmek isteyen vatandaslarin meyve sebze alisverisini bayrama son 2 gün kala yaptiklarini ifade etti.

Melike Hatun Çarsisi'nda 32 yildir baharatçilik yapan bir diger esnaf Hasan Göger de kendi sucugunu yapmak isteyen vatandaslarin yogun talebiyle karsilastiklarini belirterek, söyle konustu:

"Müsterilerimize sucuk malzemeleri, baharatlar, ayrica mangallik ve köftelik ürünler satariz. Bu sicak havalarda yapilan sucuklarin iyi korunmasi gerekiyor. Sicaga asilan sucuklar bozulur, eksime yapar. Sucuk yapildiktan sonra direkt buzdolabina koyulmalidir. Aksi halde yapilan sucuklar sicak hava nedeniyle bozulur."

Bedesten'de kahve satan Arif Yanar ise vatandaslarin genelde az kavrulmus Türk kahvesi tercih ettiklerini, fiyatlarin 60-70 lira arasinda degistigini söyledi.

Kaynak: AA