Güder Açiklamasi '2024'Te Farkli Bir Battalgazi Görecek'

Malatya’daki yerel ve ulusal medya kuruluslarinin temsilcilerine hizmetleri anlatan Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, "Vatandaslarimiz 2024 yilinda hakikaten farkli Battalgazi görecek. Battalgazi’mize en iyi ve en güzel hizmetleri sunmak bizim boynumuzun borcudur” dedi.

Güder Açiklamasi '2024'Te Farkli Bir Battalgazi Görecek'
Malatya’daki yerel ve ulusal medya kuruluslarinin temsilcileri, Battalgazi Belediyesi tarafindan hayata geçirilen yatirim ve hizmetleri, düzenlenen gezi turu ile yakindan tanima firsati buldu. Basin mensuplari üstü açik tur otobüsle gerçeklestirilen yatirim ve hizmet turu kapsaminda, ilk olarak türkülere konu olmus ve çevreyolu alti kavramini ortadan kaldiracak olan Derme Deresi Projesi’ni gezdi. Cumhurbaskani sayin Recep Tayyip Erdogan’in imzasiyla riskli bölge ilan edilen ve kisa sürede kentsel dönüsüm çalismalarinin baslayacagi Sehit Fevzi Mahallesi’ndeki 110 dönüm alani gezen medya kuruluslarinin temsilcileri, Firat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yerleskesi üzerindeki 15 dekarlik sera park alani, Haniminçiftligi Gençlik Merkezi, Engelsiz Yasam Merkezi, Çocuk Egitim Trafik Parki, Yesilçam Sosyal Tesisleri ve Ispendere Sifali Içmelerini incelemelerin yani sira, Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder’den devam eden yatirimlar hakkinda bilgiler aldilar. Dogu’nun incisi Battalgazi’de hayata geçen bütün yatirimlar ve sosyal projeler hakkinda basin mensuplarina bir yandan bilgiler aktarip diger taraftan yöneltilen tüm sorulara cevap veren Baskan Güder, yapilan hizmet ve yatirimlarda, bölgeler arasi gelismislik farkini ortadan kaldirmaya ayri bir önem verdiklerini söyledi.

Inceleme ziyaretinin sonunda Battalgazi Belediyesine ait Ispendere Sifali Içmelerinde agirladigi basin mensuplarinin yatirimlar hakkinda ki görüslerini dikkatlice dinleyerek notlar alan Baskan Güder, hizmet ve yatirimlarda istisareye büyük önem verdiklerinin altini çizdi.

Baskan Güder’e hizmet ve yatirim övgüsü

Anadolu Basin Yayin Birligi Malatya Sube Baskani Filiz Yavuzkurt, Battalgazi’nin yasanmasi gereken bir ilçe oldugunu ifade ederek, "Bugün çok güzel bir program oldu. Her yatirimi ve hizmeti inceledik. Bilgiler aldik. Bilmedigimiz seyleri de ögrendik. Bugün gördüklerimiz bizi çok sasirtti. Bütün çalismalar projeler harika. Yapilan hizmet mükemmel. Tüm ekip baskan ve yardimcilarini sonuna kadar kutluyorum." dedi

Basin Internet Medya Yayincilar Dernegi (BIMYAD) Genel Baskani Selim Apohan ise “Bugün bu organizasyonu düzenleyen Battalgazi Belediyemize tesekkürlerimi sunuyorum. Gerçekten birbirinden güzel projelere imza atilmis. 2010 yilinda geldigim Ispendere’yi görünce taniyamadim. Yine güzel bir projede çevreyolunun altina yapiliyor. Derme deresi projesiyle birlikte Sehit Fevzi mahallesinde yapilan kentsel dönüsüm çalismasi büyük bir çalisma. Malatya’ya ve Battalgazi’ye kazandirilan bazi hizmet alanlarini gezdik. Hepsi birbirinden kiymetli hizmetler" ifadelerini kullandi.

Çagdas Gazeteciler Dernegi Malatya Sube Baskani Ibrahim Göçmen’de yapilan yatirim ve hizmetleri yerinde görme firsati bulduklarini kaydederek, "Hizmetlerin hepsi güzel ama Ispendere Sifali içmeleri, gezip görülmeyi hak eden bir yer. Battalgazi Bölgesi 300 bin nüfuslu bir yer ama çarpik bir kentlesme hiçbir sekilde plan proje olmadan tüm birimleriyle birlikte burayi düzenli bir sekle sokmak, çok büyük bir basari ister. Bu basariyi da Osman Güder baskanimiz göstermis. Emegine saglik” ifadelerini kullandi.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Baskani Vahap Güner ise Battalgazi Belediyesi’nin Sehit Fevzi Mahallesinde kentsel dönüsüm çalismasini baslatmasini olumlu buldugunu ifade ederek, "Bu dönüsüm sadece Sehit Fevzi ile kalmamalidir, sürat ile devam etmelidir. Hemen yani basindaki mahallelerde de devam etmesi gerekir. Osman Güder baskanimiz, bu bölgenin çocugu. Sorunlari iyi biliyor. Güzel gayretler gösteriyor. Hizmetler noktasina gelince, Yesilçam caddesine yapilan sosyal tesis oldukça iyi. Trafik parki gördük. Yani bülten olarak görüntü olarak servis ediliyor ama gazetecinin yerinde görmesi farkli oluyor. Ispendere’ye ayri bir parantez açmak gerekiyor. Vatandaslarimiza buraya gelmesini tavsiye ediyorum” diye konustu.

"Hepimizin ortak bir sevdasi var”

Daha yasanabilir bir Battalgazi’yi yeniden insa ettiklerini ve hizmetlerle dolu dolu 2 yili geride biraktiklarini belirten Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder ise, “Battalgazi Belediyesinin kapilari ve hizmet alanlari tüm hemsehrilerimize sonuna kadar açtik. Hizmetlerimizin birçok yerel yönetim tarafindan örnek alinmasinin temelinde, istisare kültürünü canli tutmamiz ve toplumun tüm kesimlerine kulak vermemiz vardir. Günün her saatinde hemsehrilerimizle birlikteyiz. Hepimizin ortak bir sevdasi var. Ortak sevdamiz bulundugumuz yeri degistirmek ve güzellestirmektir. Kisacasi hepimiz bu topluma hizmet ediyoruz. Amacimiz bölgemizdeki insanlarin yasam kalitesini, yasam konforunu yükseltmek için elimizden gelen hizmeti en iyi sekilde onlara sunmaktir. Bölgeler arasi gelismislik farkini kesinlikle ortadan kaldirmamiz lazim. Hizmet ve yatirimlarimizda birinci önceligimizdir budur. Ilçemiz disaridan çok göç alan bir ilçe. Toplumun her kesiminden göçler aliyoruz. Bizim bu insanlara kucak açmamiz lazim. Onlarin gönüllerine dokunmamiz gerekiyor. Insanlarin hayatlarini kolaylastirmak için çalismalarimizi sürdürmemiz lazim. Bu felsefe siyasi hayatimiza mal olsa dahi, biz bu çalismalarimizi devam ettirecegiz. Bir örnek vermek istiyorum. Sehir Fevzi mahallesi dönüsümünü çalismasini ilk söyledigim zaman, en yakin arkadasim eski belediye baskani Cemal Akin örnegini göstererek, çok riskli bir ise kalkistigimi söyledi.

Ben siyasi hayatima bile mal olsa, insanlarin yararina ve faydasina dokunacak bir hizmet varsa, o isin altina sadece elimi degil, gövdemi dahi koyacagimi söyledim. Amacimiz daha yasanabilir bir Battalgazi’yi insa etmek” ifadelerini kullandi.

Vatandaslarin 2024’te farkli bir Battalgazi görecegini vurgulayan Baskan Güder, “Kamu, kurum, meslek örgütleri, dernekler, mahalle muhtarlari ve hemsehrilerimizin taleplerine önem verip, yatirimlarimizi bu bakis açisiyla sürdürüyoruz. Basin mensuplarimizin da bu anlamda ortaya koyacaklari analizleri ve tespitleri her zaman ciddiye aldik, çünkü yaptiklari görev itibariyle hayatin her aninda olan gazetecilerimizin düsünceleri yolumuzu aydinlatiyor. Bölgemizde Milli Egitim Müdürlügüne, Il Saglik Müdürlügü’ne okullar ve hastaneler yapmalari için yerler tahsis ettik. Bu sayede Battalgazi’mizde 8 okulun temelini atmis olduk. Televizyonlara çikip reklam yapmadik, bizzat vatandaslarimiza dokunduk. Hizmeti vatandasimizin ayagina götürdük, takdir topladik. Buda bize yetti. Vatandaslarimiz 2024 yilinda hakikaten farkli Battalgazi görecek. Battalgazi’mize en iyi ve en güzel hizmetleri sunmak bizim boynumuzun borcudur” dedi.

Kaynak: İHA