Youtube Kanali Için Video Çekerken Denizin Ortasinda Firtinaya Yakalandi

Youtube kanalina video çekmek için Saroz’da arkadaslari ile dalis yapan Erdogan Ovabasi, su üzeri çiktiginda kendisine dogru gelen firtinayi gördü. Güçlükle dalgalarin arasinda arkadaslari ile bota ulasan Ovabasi, kafa kamerasina yansiyan görüntülerde yasadigi zorluk gözler önüne serildi.

Youtube Kanali Için Video Çekerken Denizin Ortasinda Firtinaya Yakalandi
Dalis yaptigi yerlerde çektigi videolar ile sosyal medyada “Aklim Mavide” olarak bilinen Erdogan Ovabasi arkadaslari ile birlikte Saroz Körfezinde dalis yapti. Körfezde bulunan 3 adalar ve sahil arasinda kalan kayalik bölgede dalis yaptilar. Su altinda 2 dakika sonra yüzeye çiktiklarinda hayatinin sokunu yasadilar. Hava durumunda daha önce gözükmeyen dev bir firtina üzerlerine dogru geldiklerini gördüler. Dalgalarin arasinda güçlükle bota ulasmayi basaran ekip firtinanin ortasinda kaldi. Yasadiklari zorluk saniye saniye kafa kamerasina yansidi. Görüntülerde dalgiç Harun Kirçan’in firtina esnasina agzina giren doluyu çikartip kameraya gösterdigi görülüyor. Sahil seridini güçlükle gören ekip firtinada yönünü bulmak için GPS bakiyor. Yaklasik 30 dakika süren firtina sonrasinda dalgiç ekip sag salim karaya ulasiyor.

“Dalis elbiselerimiz olmasa yaralanabilirdik”

Youtube Kanali için dalis videosu çektigi sirada firtinaya yakalanan Erdogan Ovabasi, “3 arkadasim ile birlikte saroza dalisa gittik. Dalisa gitmeden mutlaka hava tahminlerimize bakariz. Hava normal gözüküyordu ancak hava bir anda patladi. Firtina çiktigi sirada ben sudaydim ve bot bana 50 metre uzakliktaydi. Suyun altinda 1,5 dakika kaldim su üzerine çiktigimda firtina baslamisti. Bota dogru zorla ilerledim yanimda arkadaslarimda vardi. Bota çikinca firtina daha siddetlendi ve ardindan dolu yapmaya basladi.

5 yildir dalis yapiyorum hayatimda ilk defa böyle bir sey yasiyorum. Neyse ki bot sürüklenmeden biz bota ulastik. Dalis elbiselerimiz olmasa yaralanabilirdik. Yagmur ve rüzgar siddetini o kadar fazla arttirdi ki önümüzü bile göremez hale geldik, gps açarak yönümüzü bulduk” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA