Trabzon'da Polis Moral Egitim Merkezi Yapilacak

Trabzon'un Arakli ilçesinde 76 bin 500 metrekare alana Polis Moral ve Egitim Merkezi yapilacak.

Merkezin yapilacagi alanda incelemelerde bulunan Arakli Belediye Baskani Recep Çebi, AA muhabirine, Karsiyaka Mahallesi'ne bagli Kumlama mevkisinde arazinin 87 dönümünü Aile, Çalisma ve Sosyal Hizmetler Bakanligi'na rehabilitasyon merkezi yapilmak üzere devrettiklerini, diger 76,5 dönüm alanin ise Içisleri Bakani Süleyman Soylu'nun talimatiyla Emniyet Genel Müdürlügü'ne teslimatinin yapildigini söyledi.

Alanda, Emniyet Genel Müdürlügüne bagli Polis Moral ve Egitim Merkezi yapilacagini aktaran Çebi, yaklasik 40 milyon liralik proje ihalesinin 28 Haziran'da yapildigini belirtti.

Çebi, ülke genelindeki emniyet teskilati mensuplarinin Arakli'ya gelerek merkezde kamp yapabilecegini ifade ederek, "Çok güzel bir yer. Denize uzakligi kusbakisi 700 metre civarinda. Sagi solu her tarafi yesillik içerisinde çok güzel bir dinlenme alani. Devletin himayesinde bulunan bir arazi. Insallah hayirlisi olur. Bu projemizin Sayin Içisleri Bakanimiz Süleyman Soylu'nun himayelerinde gerçeklesiyor." dedi.

Proje kapsaminda polis moral ve egitim merkezi içerisinde hem egitim merkezleri hem de dinlenmeye yönelik otel seklinde tesisler olacagini dile getiren Çebi, sunlari kaydetti:

"Gelecek polis arkadaslarimiz egitimden sonra burada kalacak. Aileleriyle birlikte hem dinlenme tesisi, otel, pansiyon seklinde hem de okul seklinde bölümleri olacak. O sekilde çok güzel bir moral ve motivasyon merkezi olacak burasi. Türkiye'de ender bulunan tesislerden biri burada olacak insallah. Projemizi uzun zamandir bekliyorduk. Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan, Içisleri Bakanimiz Süleyman Soyla olmak üzere emegi geçen herkese tesekkür ediyoruz."

Kaynak: AA