'Terme Ile Kitap Oku Türkiyem' Projesinde 10 Bin Kitap Dagitildi

“Terme ile Kitap Oku Türkiyem” kampanyasinin 6. ve 7. etabinda dereceye giren ögrencilere tablet ve kitap hediye edildi.

'Terme Ile Kitap Oku Türkiyem' Projesinde 10 Bin Kitap Dagitildi
Terme ile Kitap Oku Türkiyem" projesi kapsaminda Terme Ilçe Milli Egitim Müdürlügü ve Terme Belediyesi arasinda Türkiye geneli kitap okuma ve okuryazar bulusmalari organizasyonlari düzenlenmesi adina imzalanan is birligi protokolü kapsaminda 81 il ve 973 ilçedeki lise, ortaokul ve ilkokul ögrencilerine kitap okuma aliskanligi kazandirildi. Terme Kaymakamligi, Terme Belediyesi ve Ilçe Milli Egitim Müdürlügü tarafindan kampanyanin 6. ve 7. etaplari da tamamlandi. Proje kapsaminda gerçeklestirilen yarisma ve online söylesilerde ödül kazananlar hediyelerini Terme Kaymakami Kübra Baka, Terme Belediye Baskani Ali Kiliç ve Ilçe Milli Egitim Müdürü Özer Ersoy’un elinden aldi. Agustos ayinda tamamlanacak olan proje kapsaminda simdiye kadar 60 adet tablet ve 10 bine yakin kitap dagitimi gerçeklestirildi.

81 il ve 973 ilçede bulunan lise, ortaokul ve ilkokullarda ögrencilerin katildigi proje hakkinda bilgi veren Ilçe Milli Egitim Müdürü Özer Ersoy, “Samsun Okuma Vakti’, ‘Her Yere Kitap, Her Yerde Kitap’ hareketleri kapsaminda Terme Kaymakamligi, Terme Belediyesi ve Ilçe Milli Egitim Müdürlügü olarak planladigimiz ’Terme ile Kitap Oku Türkiyem’ projesiyle ülkemizdeki tüm ögrencilere kitap okumayi sevdirmek için yola çiktik. Proje, 40 kisilik bir ekiple hazirlandi ve yürütüldü. Türkiye genelinde gerçeklestirilen proje kapsaminda yaklasik 10 bine yakin ögrenciyle temas kurularak kitap okumasi saglanmis oldu. Önümüzdeki sene de tecrübemizi katarak farkli projeler yapmak istiyoruz. 6 ve 7. etabi tamamlanan proje agustos ayi itibariyle tamamen sonlanmis olacak. Türkiye’nin dört bir yanindan projeye katilim oldu ancak özellikle Samsun ve ilçelerinden daha fazla katilim oldugunu gördük. Bafra, Kavak ve Ilkadim ilçelerimizden yogun bir katilim gerçeklesti” dedi.

Terme ile Kitap Oku Türkiyem” kampanyasinin 6. ve 7. etabinin ödül törenini gerçeklestirdiklerini belirten Ersoy, "Öncelikle Ilçe Milli Egitim Müdürlügü ve Terme Belediyesinin katkilariyla olusturulan bu etkinlige teveccüh gösteren tüm okurlara, ögrenci kardeslerimize yürekten tesekkür ediyorum. Etkinlik kapsaminda yaklasik 20 tane yazari online olarak ögrencilerimizle bulusturduk, binlerce kitap dagittik. Türkiye genelinde gerçeklestirilen proje kapsaminda yüzlerce, binlerce ögrencimiz bu çalismaya katildi.

Yaklasik 60 adet tablet ve 10 bine yakin kitap hediye dagittik. Inaniyorum ki hem ilçemizin tanitilmasina hem de ögrencilerimizin kitapla bulusmasina vesile olduk. Önümüzdeki senelerde de gelecegin neslini insa etmek için bu tür projelere destek vermek isteriz. Projemize katilanlara ve destek verenlere tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA