IETT Soförü Ayakkabilari Çamurlu Diye Sinava Gidecek Ögrenciyi Otobüse Almak Istemedi

Silivri’de IETT soförü, tavuk çiftliginde çalisan ve üniversite sinavina girmek için Bahçelievler’deki evine gitmek isteyen Mehmet Boyu isimli genci "ayakkabilari çamurlu" diyerek araca almak istemedi.

IETT Soförü Ayakkabilari Çamurlu Diye Sinava Gidecek Ögrenciyi Otobüse Almak Istemedi
Edinilen bilgilere göre olay geçtigimiz Cuma günü Silivri Fevzipasa Mahallesi’nde yasandi. Tavuk çiftliginde çalisan Mehmet Boyu isimli genç, ertesi gün yapilacak üniversite sinavina girmek için Bahçelievler’deki evine gitmek istedi. Duraga gelen genç, Degirmenköy-Tüyap 300 No’lu otobüse binmek istedi. Ancak yagmur nedeniyle ayakkabilari çamurlu olan Mehmet Boyu’yu soför, otobüse almadi. Ertesi gün üniversite sinavina girecegini ve eve yetismesi gerektigini söyleyen genç, otobüs soförünü ikna edemedi. Gencin babasi Rifat Boyu, oglunun otobüsten indigini görünce, oglunu araca alarak iki durak boyunca otobüsü takip etti. Bir durakta otobüsü yakalayan Rifat Boyu’nun soförü ikna etmesi sonucu Mehmet Boyu, otobüse alindi.

“SINAVA DA MORALIM BOZUK BIR SEKILDE GIRDIM”

Sinava gitmek için bindigi otobüsten ayakkabilari çamurlu diye indirilmek istenen Mehmet Boyu, ”Ben cuma günü otobüse binmeye çalistim. Akbilde para olmadigini biliyordum, yüklemek için geç kaldim. O arada yagmurluydu, ayakkabim çamurluydu otobüse binerken ‘Çamurla binme’ dedi.

Ben biraz israr edince aldi. Akbilde para çikmayinca indirdi beni. Ondan sonra babam geldi. Babam soförle konusunca almak zorunda kaldi. Önce ayakkabim çamurlu diye üstüme geldi, sonrasinda da akbilde para olmayinca onu bahane etti indirdi. ‘Gitmek zorundayim, çamur normal bir sey, akbili de son durakta inince yükler basarim’ dedim. Ama ikna olmadi. Sinava da moralim bozuk bir sekilde girdim” dedi.



“BÖYLE ZIHNI BOZUK INSANLARI BÖYLE YERLERDE ISTEMIYORUZ BIZ”

Yasanan olayi anlatan Rifat Boyu ise, “Cuma günü oglumu, ertesi gün üniversite sinavlarina girsin diye otobüs duragina götürdüm. Otobüs duragindan ayrildim, 50 metre ilerden dikiz aynasindan arkaya baktigimda oglumun otobüsten indigini gördüm. Oglumla görüstügümde, ayaklarim kirli, akbilimde yeterli para olmadigi için soförün almadigini söyledi.

Ben oglumu alip ilerdeki isiklarda soförle görüsmeye gittigimde, ‘Akbilinde para yok, ayakkabilari kirli’ diye bana da söyledi.

Ben ’bunun gitmesi lazim, yarin üniversite sinavina girecek’ dedigim zamanda bana aynisini söyledi.

Seni rezil edip cumhurbaskanina sikayet edecegim dedikten sonra ’tamam tamam çiksin o zaman’ dedi ve öyle otobüse aldi. Biz bu konunun takipçisi olacagiz, bu soförden sikayetçiyiz. Böyle zihni bozuk insanlar, bu toplumda, böyle yerlerde istemiyoruz biz” diye konustu.

(Yasar Çaglar Sahin /IHA)
Kaynak: İHA