'Günesin Çocuklari' Türkiye Hentbol Federasyonunun Misafiri Oldu

Türkiye Hentbol Federasyonu (THF), Sanliurfa’da toprak üzerine çizdikleri sahada hentbol oynayan ve "Günesin Çocuklari" diye anilan minik sporculari, Ankara’da misafir etti.

Sanliurfa Konuklu Imam Hatip Ortaokulu Beden Egitimi Ögretmeni Bayram Kaplanoglu ile baskente gelen ögrenciler, Ankara THF Spor Salonu'nda antrenman ve maç yapti.

Bayram Kaplanoglu, yaptigi açiklamada Sanliurfa'da 2015 yilindan beri birçok zorluga ragmen hentbol oynamayi birakmadiklarini belirtti.

Bazen takim kurmakta zorlandiklarini aktaran Kaplanoglu, "Sanliurfa’da kiz takimi kurmak, antrenman ve maç yapabilmek çok zor oldu. Ancak turnuvalarda alinan basarilarla diger çocuklarin ve velilerin de dikkatini çektik ve ilgiyi arttirdik. Okulumuzda güzel bir ekip yarattik. Çocuklarimiza takima katilmak için sadece spor yapmalarinin yeterli olmadigini aktardik. Kitap okumalarini, derslerini aksatmamalarini ve notlarinin iyi olmasini istedik. Hedefimiz spordaki basaridan önce iyi bir insan, iyi bir birey yetistirebilmek. Hentbol oynayacak bir salonumuz yok. O yüzden toprak sahada antrenman yapiyoruz. Umarim ilerde daha iyi sartlara sahip oluruz. Ilk basladigimizda çocugunu göndermek istemeyen aileler, simdi çok mutlu ve gururlu." diye konustu.

Türkiye Hentbol Federasyonu Genel Sekreteri Mutlu Kadioglu da minik sporculari Ankara'da agirlamaktan mutluluk duyduklarini kaydetti.

Federasyon tarafindan sporculara malzeme, top ve kirtasiye ihtiyaçlari verilirken Kaplanoglu da Kadioglu’na takim sporcularinin imzaladigi 63 numarali formayi hediye etti.

Kamp Egitim Merkezi’nde 18 sporcu ve 4 antrenör ile konaklayan Sanliurfa Konuklu Imam Hatip Ortaokulu ögrencileri, Anitkabir’i ziyaret edecek ve 3 Temmuz Cumartesi günü Sanliurfa’ya dönecek.

Kaynak: AA