Çocuk Ve Gençlerin Heyecanla Bekledigi Proje Için Kartal'da Ilk Adim Atildi

Kartal Belediyesi, Bilim ve Teknoloji Hangari için Türk Mühendis ve Mimar Odalari Birligi’ne (TMMOB) bagli Makina Mühendisleri Odasi Istanbul Subesi ile ortak protokol imzaladi. Seçim vaatleri arasinda yer alan projeleri birer birer hayata geçiren Kartal Belediye Baskani Gökhan Yüksel, “Kartal’in çocuklarina ve gençlerine AR-GE Bilisim Merkezi’ni yapmakla ilgili sorumlulugumuzu yerine getirirken ayni zamanda çocuklarin teknoloji ile bulusmasini saglayacagiz” dedi.

Çocuk Ve Gençlerin Heyecanla Bekledigi Proje Için Kartal'da Ilk Adim Atildi


Baskan Gökhan Yüksel, Kartalli çocuk ve gençlerin beklentilerini göz önünde bulundurarak seçim vaatleri arasinda yer verdigi Bilim ve Teknoloji Hangari projesi için TMMOB’ye bagli Makina Mühendisleri Odasi Istanbul Subesi ile ortak protokol imzaladi. Mülkiyeti Kartal Belediyesi’ne ait olan, Yakacik Çarsi Mahallesi’ndeki tesisin, Bilim ve Teknoloji odakli bir çocuk ve gençlik merkezine dönüstürülmesine yönelik Kartal Belediyesi Baskanlik Makami’nda düzenlenen protokolün imza törenine; Kartal Belediye Baskani Gökhan Yüksel, Makina Mühendisleri Odasi Yönetim Kurulu Baskani Yunus Yener, Istanbul Sube Baskan vekili Ali Haydar Karaçam ve Istanbul Sube yöneticileri katildi.



“Yarinin mühendis adaylarinin, teknoloji ile bulusmasini saglayacagiz.”

Kartalli ögrenci, çocuk ve gençleri bilim ve teknoloji ile tanistirarak ilgi duyduklari alanlarda bilimsel ve teknolojik bilgilerin ögretilmesi amaçlanarak kurulacak laboratuvar ve atölyelerde deney setleri ve düzenekler vasitasiyla uygulamali egitimler verilecek. Öte yandan asansör, yürüyen merdiven ve dogal gaz tesisati olmak üzere çesitli kurslar ve etkinliklerin yapilacagi Bilim ve Teknoloji Hangari, imzalanan protokol ile 25 yil ortak kullanilacak.

Proje kapsaminda Makina Mühendisleri Odasi Istanbul Subesi ile ilk adimi attiklarini dile getiren Kartal Belediye Baskani Gökhan Yüksel, “Bugün AR-GE Bilisim Merkezimizin protokolünü imzaladik. Makina Mühendisleri Odasi Baskanimizla son imzalari attik. Kartal’in çocuklarina ve gençlerine AR-GE Bilisim Merkezi’ni yapmakla ilgili sorumlulugumuzu yerine getirirken ayni zamanda meslek adina da birçok eksigi hep birlikte tamamlamis olacagiz. Çocuklarin, yarinin mühendis adaylarinin teknoloji ile bulusmasini saglayacagiz. Hepimize hayirli ugurlu olsun” dedi.

Kaynak: İHA