Çankaya'da Kurban Bayrami Hazirliklari Basladi

Çankaya Belediyesi tarafindan Yesilkent Mahallesi’ne (Mühye) kurulan kurban satis ve kesim alaninda pandemi tedbirleri ile Kurban Bayrami hazirliklarina baslandi.

Çankaya'da Kurban Bayrami Hazirliklari Basladi
Çankaya Belediyesi tarafindan vatandaslarin kurban kesimi asamasinda herhangi bir sorun yasamamasi ve vatandaslarin da, hayvan saticilarinin da huzurlu bir bayram geçirmesi için tüm önlemleri alinacak. Alanda temizlik ve ilaçlama çalismalari düzenli olarak yapilacak. Çankaya Belediyesince Kurban Bayrami boyunca yasanmasi olasi kazalara karsi alanda ambulans ve saglik görevlileri de hazir bulundurulacak.

Kurban satis ve kesim alaninda çadirlarda dezenfektan, kolonya ve maske bulundurma zorunlulugu da getirildi.

Alici ile satici arasinda pazarlik için tokalasma yapilamayacak. Kurban kesim alanina gelecek aile 4 kisiyle sinirlandirildi. Caraskalda kesimler, 25 kasap tarafindan randevu ile yapilacak. Yerde kesim yapilacak her bir kurban için 16 metrekarelik alan çizilerek, iki kesim alani arasina 2 metre mesafe verilecek. Vatandaslar alana girisi tek kapidan, ates ölçümü, maske kontrolü yapilarak ve dezenfektan kullandirilarak alinacak.

Covid-19 tedbirleri kapsaminda bayram boyunca alandan hayvan çikisina izin verilmeyecek. Kurban kesecek vatandaslarin randevu ve sirasini zabita personeli verecek. Alana belgesiz, küpesiz, iki yasini doldurmamis ve gebe hayvanlarin girisine izin verilmiyor. Çankaya Belediyesi veteriner hekimleri ile Ankara Il Tarim Müdürlügü’ne bagli Çankaya Ilçe Müdürlügü veteriner hekimleri tarafindan alanda kontroller gerçeklestiriliyor. Kurbanliklarin alana alinmasindan itibaren baslayan ilaçlama da Kurban Bayrami sonrasina kadar her gün devam edecek. Çankaya Belediyesi ayrica bu yil da 6 kisilik yakalama timi kurdu. Veteriner Isleri Müdürlügünce saglanan yakalama timi, bayram öncesi ve bayram boyunca görev yapacak, ilçenin farkli yerlerinden gelen talepleri karsilayacak.

Alanda temiz su saglayacak belediye, kurban satis ve kesim alaninda her yil oldugu gibi otopark da hazirladi. Kurban satin alma ve kesim hakkinda bilgilendirme brosürlerinin dagitilacagi alanda Çankaya Belediyesi, Kurban Bayrami boyunca ibadetlerini yerine getirmeye gelecek vatandaslara çay ikraminda bulunacak. Kurban kesimi sonrasi vatandaslara kurban eti için de poset dagitilacak.
Kaynak: İHA