Bitlis'te 150 Yaylaci Çadirlarinda Asi Oldu

Bitlis’in Güroymak ilçesindeki Duav Yaylasi’nda yaklasik 150 göçer, asi ekibi tarafindan çadirlarinda asilandi.

Bitlis'te 150 Yaylaci Çadirlarinda Asi Oldu
Genelde Saglik Bakanligi, yerelde ise saglik müdürlükleri ve hastaneler tarafindan vatandaslarin asi olmalari için gerekli çalismalar sürdürülüyor. Vatandaslarin son günlerde randevusuz asi olmalari için olaganüstü bir çaba sarf eden saglik çalisanlari, il ve ilçelerde asi noktalari olusturdu. Kilometrelerce yol kat eden saglik ekipleri, Bitlis’e yaklasik 45 kilometre uzaklikta bulunan Duav Yaylasi’ndaki göçerleri konakladiklari yaylada asiladi. Yaz aylarinda genelde Güneydogu Anadolu Bölgesi’nden 3-4 ayligina Bitlis’in yaylarina gelen göçerlerin ayaklarina kadar giden saglik ekibi, göçerleri asiladi. Siirt’ten Güroymak ilçesine her yil gelen yaklasik 150 kadin ve erkek, çadirlarinda asi olup emegi geçenlere tesekkür ettiler.

Güroymak Devlet Hastanesinde görev yapan pandemi sorumlusu Ramazan Akelma, ilçe merkezinde yürütülen asilama çalismalarinin yani sira köylerde ve yaylalarda çiftçilik yapan vatandaslara da ulasmak için zaman zaman araziye çiktiklarini belirtti.

Akelma, “Buradaki vatandaslarimizi asilamak için Duav Yaylasi’na geldik. Herkesin asi olmasi için dag tas demeden gidiyoruz. Buradaki vatandaslarimizin da asi olmasi için elimizden geleni yapacagiz. Asi, pandeminin bitmesi için elimizdeki en önemli silahtir. Maskesiz günlere geri dönmemiz için herkesin asi olmasini öneriyoruz” dedi.

Göçerlerden Ahmet Kesli ise ayaklarina kadar gelerek asi hizmeti sunan saglik ekiplere ve yetkililere tesekkür ederek, “Bizler yaylalarimizda islerimizin basindayken, onlar bizim yaylalarimiza gelerek asi yaptilar. Onlarin bu iyiligini unutmayacagiz. Emegi geçen herkese tesekkür ediyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA