Baskan Ekim Ilçe Yatirimlari Için Ankara'ya Gitti

Akçaabat Belediye Baskani Osman Nuri Ekim, ilçeye yapilmasi istenilen ve devam eden projelerle ilgili Ankara’da bakanliklari ziyaret etti.

Baskan Ekim Ilçe Yatirimlari Için Ankara'ya Gitti
Trabzon’un Akçaabat ilçe Belediye Baskani Osman Nuri Ekim, beraberindeki AK Parti Trabzon Milletvekilleri ile birlikte Ankara’ya gitti. Ankara’da Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, Ticaret Bakani Mehmet Mus, Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Kasapoglu ile Karayollari Genel Müdürü Abdulkadir Uraloglu’nu ziyaret eden Baskan Ekim, önemli görüsmeler yaptiklarini söyledi.

Baskan Ekim, “Gerçeklestirmis oldugumuz ziyaretlerde Akçaabat’in ihtiyaci olan bir takim yatirimlarin getirilmesi noktasinda isteklerimiz bakanlarimiza iletme firsati bulduk. Gitmis oldugumuz bütün Bakanlarimizi ve kurumlarimiz bizlere ilgi ve alaka gösterdiler. Projelerimize destek sözü verdiler. Bakanlarimiza ve milletvekillerimize sahsim ve ilçem adina tesekkür ediyorum” dedi.

Ankara’da en önemli görüsmenin Güney Çevre Yolu ile ilgili oldugunu ifade eden Ekim, “Akçaabat’in içinden geçen uluslararasi karayolu ihtiyaca cevap vermemektedir. Bunun tek çözümü Güney Çevre Yolu’dur. Bu konuda bakanimizin da görüsü ayni. Bu konuda ilk adim atildi. Çok yakinda çalismalarin baslamasini bekliyoruz. Güney Çevre Yolu’yla birlikte yan yollar yapilacak ve sehre baglanacak dik yollar ile Akçaabat’imizin güneye dogru dogru açilmasini saglayacak” seklinde konustu.

Yakin zamanda en hizli geçici çözümün Pulathane Bulvari’nin bir an önce bitirilmesi oldugunu da belirten Baskan Ekim, “Trafik yogunlugunu biraz olsun hafifletecek olan Pulathane Bulvari’dir. Yaylacik Osmanbaba Kavsagi bir an önce yapilmasi için girisimlerimiz oldu. Özellikle Hastane Kavsagi’ndan Düzköy istikametine dönecek araçlar için bir alternatif olusturulmasi gerekiyor. Bu kavsak üzerinde küçük dokunuslar ile trafigin daha akici olmasi saglanacak” diye konustu.



“Kültür merkezine destek sözü”

Sögütlü Kültür Merkezine finansman noktasi konusunda Içisleri Bakani Süleyman Soylu’dan destek istediklerini kaydeden Baskan Ekim, “Bakanimiz, her zaman oldugu gibi, sehrin kültür ve sanat hayatina katki saglayacagina inandigi Kültür Merkezinin yapim isine finansman destegi verecegi sözünü verdi. Bizi her zaman destekleyen sehrimizin evladi Içisleri Bakanimiza Süleyman Soyluya sükranlarimi sunuyorum. Ilçe Baskanimiz ve sehrimizdeki Sivil Toplum Kuruluslarinin baskanlari ile Ankara’ya ziyaretler düzenledik. Ziyaretimizin amaci hem yapilan yatirimlar için tesekkür hem de yapilacak yatirimlarin mahiyeti yönünde idi. Akçaabat’in birlik ve beraberlik göstergesinin sergilendigi bu tür ziyaretlerde her zaman kazanan Akçaabat olmustur. Sehrimizin bütün dinamikleri Akçaabat’in yarinlari için gayret gösterirse basaramayacagimiz hiçbir is olamaz. Ortak akilla hareket ederek Akçaabat’i daha güzel yarinlara hazirlayacagiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA