Atiksu Aritma Tesisleri Sorunsuz Çalisiyor

MASKI Genel Müdür Yardimcisi Gökhan Çevik, Kirkagaç Atiksu Aritma Tesisi’nde kurulan ve atiksu verilerini anlik olarak takip altinda tutan ‘Sürekli Atiksu Izleme Sistemi’ (SAIS) sistemini yerinde inceledi.

Atiksu Aritma Tesisleri Sorunsuz Çalisiyor
Son dönemde Marmara Denizi ile çevresinde yasanan Müsilaj (Deniz salyasi) felaketi ile bu sistemlerin öneminin gözler önüne serildigini belirten Genel Müdür Yardimcisi Çevik, “Sürekli Atiksu Izleme Sistemi ile Atiksu Aritma Tesislerimizin çalismalarini yakindan takip ediyoruz. Basariyla islettigimiz tesislerimizin arittigi sular sayesinde Gediz Nehri ve Bakirçay degil, ayni zamanda bu nehirlerin döküldügü yer olan Ege Denizinde deniz salyasi olusmamasi için de gerekli önlemleri almaya devam ediyoruz” dedi.

Manisa Su ve Kanalizasyon Idaresi (MASKI) Genel Müdür Yardimcisi Gökhan Çevik, idare tarafindan basariyla isletilen Kirkagaç Atiksu Aritma Tesisine ziyaret gerçeklestirdi. Tesiste kurulumu yapilan ve son zamanlarda Marmara Denizi’nde yasanan Müsilaj (Deniz salyasi) felaketi ile önemi bir kez daha gözler önüne serilen ‘Sürekli Atiksu Izleme Sistemi’ni yerinde inceleyen Çevik’e Manisa Büyüksehir Belediye Meclis üyesi Ünal Kiykaç, MHP Kirkagaç Ilçe Baskani Halil Bogaz ve Manisa Büyüksehir Belediyesi Muhtarlik Isleri Müdürü Tahsin Arslan da eslik etti.

Müsilaj (Deniz salyasi) felaketi sistemin önemini ortaya çikardi”

Kirkagaç Atiksu Aritma Tesisine kurulan ‘Sürekli Atiksu Izleme Sistemi’ ile ilgili bilgi veren Genel Müdür Yardimcisi Gökhan Çevik, “Evsel nitelikli atiksularin Manisamizin essiz dogasina ve Ege Denizine zarar vermesini önlemek için yogun tempoda çalisiyoruz. Bu atiksularin saglikli biçimde aritimi ve dogaya geri salinimi basli basina bir süreci ifade ediyor. MASKI Genel Müdürlügü olarak da bu süreci yakindan takip ediyoruz. ‘Sürekli Atiksu Izleme Sistemi’ (SAIS) dedigimiz sistem sayesinde aritim sürecinde tesislerde ortaya çikan kimyasal ve biyokimyasal parametreler anlik olarak izlenerek, Çevre ve Sehircilik Bakanligi veri tabanina aktariliyor. Bakanlik tarafindan analiz edilen bu ölçüm ve degerlendirmelerle çikis suyunun alici ortama kavusmadan önceki durumu sürekli takip altinda tutuluyor. Bu sayede atiksularimiza iliskin verileri yakindan inceleyerek hem Manisamizin dogasini korumak hem de Ege Denizinde deniz salyasi olusmasini önlemek istiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA