Ingiltere Disisleri Bakani Raab Açiklamasi 'Biz Kürt Halkinin Dostuyuz Ve Tarihi Iliskilere Sahibiz'

Ingiltere Disisleri Bakani Raab, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Baskani Neçirvan Barzani ile gerçeklestirdigi görüsme sonrasi yaptigi açiklamada, “Biz Kürt halkinin dostuyuz ve tarihi iliskilere sahibiz” dedi.

Ingiltere Disisleri Bakani Raab Açiklamasi 'Biz Kürt Halkinin Dostuyuz Ve Tarihi Iliskilere Sahibiz'
Ingiltere Disisleri Bakani Raab, Irak ziyaretini sürdürüyor. Dün Irak’in baskenti Bagdat’a gelen Bakan Raab, buradaki temaslarinin tamamlayarak Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ne (IKBY) geçti. Raab, Erbil’de IKBY Baskani Neçirvan Barzani görüsme gerçeklestirdi. Ikili, görüsmenin ardindan kameralarin karsisina geçti.

IKBY Baskani Barzani, Ingiltere’nin 1991 yilinda Irak’in kuzeyinde güvenli bölgenin kurulmasinda büyük bir rol oynadigini ifade etti.

Barzani, Ingiltere ile iliskilerin terör örgütü DEAS ile mücadelede daha da gelistigini söyledi.



Irak ve IKBY ziyaretinin ülkesinin ikili iliskileri gelistirmek için verdigi özenden kaynaklandigini dile getiren Bakan Raab ise “Biz Kürt halkinin dostuyuz ve tarihi iliskilere sahibiz” ifadelerini kullandi. Barzani ile Irak ve IKBY’nin istikrarini görüstüklerini aktaran Raab, ülkesinin Irak’a verdigi destegin sürecegini belirtti.

Raab, “IKBY’nin milisler ve terör örgütü DEAS’tan gelen tehlikelere karsi koyabilecegine inaniyoruz” dedi.

IKBY Baskani Barzani’yi Londra’ya davet ettigini söyleyen Raab ayrica, IKBY Pesmerge güçlerine yardim tahsis ettigini vurguladi.
Kaynak: İHA