GÜNCELLEME - Maltepe'de Kalasnikofla 2 Kisiyi Yaralayan Zanli Tutuklandi

ADLI SÜREÇ EKLENDI.

Maltepe'de, kalasnikof piyade tüfegiyle 2 kisiyi yaraladigi gerekçesiyle gözaltina alinan süpheli tutuklandi.

Esenkent Mahallesi'nde 2 kisinin uzun namlulu silahla yaralanmasiyla ilgili gözaltina alinan zanli V.Ç'nin, emniyetteki islemleri tamamlandi.

Çok sayida suç kaydi bulunan V.Ç, emniyetteki islemlerinin ardindan Anadolu Adalet Sarayi'na sevk edildi.

Burada nöbetçi savcilikça ifadesi alinan süpheli V.Ç, "Izinsiz olarak atesli silah ve mermileri ülkeye sokma, imal etme, nakletme, satma" suçundan tutuklanmasi istemiyle nöbetçi hakimlige sevk edildi.

Anadolu nöbetçi Sulh Ceza Hakimligi, süpheli V.Ç'nin üzerine atili suçtan tutuklanmasina karar verdi.

Süpheli V.Ç. emniyetteki ifadesinde, olay günü arkadasinin kullandigi araca binerek mahallelerine gittigini belirterek, sunlari öne sürdü:

"F.C. ve S.K. isimli sahislarla karsilastim. Muhabbet ederken S.K. bana 'sen benimle nasil böyle konusursun' diye kizdi ve beni darp etti. Yanlarindaki diger sahislar da darp etti. Evime gittim. Daha sonra bu sahislarin tekrar konusmak için beni çagirdiklarini duydum. Ama beni yine darp etmelerinden korktugum için olayda kullandigim kalasnikofu alarak arkadaslarimin içinde oldugu araçla beni çagirdiklari yere gittik. Seyir halindeyken birinin adimi seslendigini duymam ile biz durduk. Bu sahislardan F.C. elindeki silahla bize soförün oturdugu taraftan ates etmeye basladi. Arkadaslarimin yaralandigini görmem ile kalasnikof ile aracin camindan disari dogru ates ettim. Hedef gözetmedim. Sonra hemen araçtan inerek yaya olarak kaçtim."

Olayda kullandigi kalasnikofu, oturdugu mahalleden tanidigi bir kisiden aldigini iddia eden süpheli V.Ç, "Suriye'ye gidip gelen S.K. bana emaneten vermisti. Daha sonra bu kisinin Suriye'de vefat ettigini duydum. Bir daha da kendisinden hiç haber alamadim. Bu nedenle silah bende kalmisti. Bu sekilde ruhsatsiz silah bulundurdugum ve olayda kullandigim için çok pismanim." seklinde beyanda bulundu.

Maltepe'de Esenkent Mahallesi'nde 6 Haziran'da, 2 kisi uzun namlulu silahla yaralanmis, olayla ilgili yapilan arastirmada süpheli V.Ç, düzenlenen operasyonla evinde yakalanmisti.

Süphelinin olayda kullandigi kalasnikof piyade tüfegi de evinin arka bahçesindeki agaçlik alanda bulunmustu.
Kaynak: AA