ESTAS, Ilave Fabrikasiyla Üretim Kapasitesini Artiracak

Yurt içi ve yurt disinda 16 araç üreticisine satis yapan, 46 ülkeye ihracat gerçeklestiren Türkiye'nin en büyük kam mili üreticilerinden ESTAS'in Sivas'ta ilave fabrikasinin temeli düzenlenen törenle atildi.

Valilikten yapilan açiklamaya göre, dünyaca taninan markalarin agir vasita araçlari, otomobil, lokomotif ve gemi jeneratör motorlari için eksantrik mili üreterek, ABD, Fransa, Almanya'nin da aralarinda bulundugu 46 ülkeye ihracat gerçeklestiren ESTAS, büyümeye devam ediyor.

Talasli imalat, döküm, Ar-Ge ve medikal sektöründe 112 bin metrekare alanda 1100 personelle hizmet veren ESTAS, kapasite artirimina yönelik ek fabrikanin yapimina basladi.

Programda konusan Vali Salih Ayhan, ESTAS'in Sivas'in marka degerlerinden biri oldugunu belirtti.

ESTAS’in mevcut ve yeni sektörlerde gerçeklestirdigi ilave yatirimlarla kentin üretim ve istihdamina katki saglamaya devam ettigini vurgulayan Ayhan, sunlari kaydetti:

"Yakin zamanda ESTAS Eldiven Fabrikasi'nin temelini atmistik. Bugün ise ESTAS'in dünya genelinde bir marka oldugu kam mili alaninda ilave fabrikasinin temel atma töreni için tekrar bir aradayiz. Dünya genelinde salgina bagli çok ciddi bir ekonomik daralma oldugunu görüyoruz. Ülke olarak bu krizi üretim ve istihdamdan taviz vermeyen bir anlayis ile firsata çevirmek için önemli bir mücadele ortaya koyuyoruz. Sadece salgin döneminde ilimizde temel attigimiz ve üretime geçen fabrikalarimizi gördügümüzde 'Sivas olarak üretim ve istihdamda biz de variz' diyoruz."

ESTAS Yönetim Kurulu Baskani Ismail Timuçin de besinci fabrikanin temelini attiklarini aktararak, "5 fabrikadan 2'si su an seri üretim yapmakta, yaklasik 300 personelimiz çalismakta. Digeri yüzde 90 tamamladi. Insallah birkaç aya hizmete girecek. 1 ay önce temelini attigimiz fabrikanin da insaati yüzde 25'e ulasti. Burayi da çok hizli bir sekilde bitirmeyi arzu ediyoruz. Üretim kapasitemizi arttiracagiz." dedi.

Konusmalarin ardindan Vali Ayhan ve beraberindekiler yeni fabrikanin temelini atti.

Kaynak: AA