ASÜ Rektörü Sahin Açiklamasi 'Sokak Hayvanlarinin Rehabilitasyonu Insani Bir Sorumluluktur'

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Sahin, sahipsiz sokak hayvanlarinin rehabilitasyonu konusundaki is birliklerini genislettiklerini ve insani bir sorumluluk olarak gördükleri bu hususa dair standartlari yükseltmeyi amaçladiklarini söyledi.

ASÜ Rektörü Sahin Açiklamasi 'Sokak Hayvanlarinin Rehabilitasyonu Insani Bir Sorumluluktur'
ASÜ ile Ortaköy Belediyesi arasinda “Sahipsiz Hayvanlara Yönelik Hizmet Protokolü” imzalandi. Törende kisa bir açiklama yapan Rektör Sahin, Üniversitenin, sorumluluk alanina giren her alanda oldugu gibi sokak hayvanlari konusunda da üzerine düseni yerine getirme gayretinde oldugunu belirtti.

Sehrin paydaslari arasinda güzel is birligi örneklerinden birisinin daha gerçeklestirildigine dikkat çeken Sahin, “Sahipsiz hayvanlarin bazen kötü muamelelerle karsilastigina sahit oluyoruz. Bunlarin önüne geçmek adina kanuni bir takim düzenlemeler ve yenilikler de yapiliyor. Biz bu konunun insani bir sorumluluk oldugu kanaatindeyiz. Imzaladigimiz protokol, sehirde sokak hayvanlarina dair yapilan çalismalarin standardini yükseltme adina da son derece önemlidir. Çalismanin hayata geçmesine katki sunan herkese çok tesekkür ediyoruz” dedi.

Ortaköy Belediye Baskani Ali Riza Özdemir ise ilçede hayvan barinagina dair çalismayi tamamladiklarini, 8 bin metrekarenin üzerinde bir alana sahip olan barinakta tam zamanli bir veteriner hekimin görev yapacagini belirtti.

Veteriner Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mustafa Cemal Darilmaz da törende kisa bir açiklama yaparak, ASÜ Hayvan Hastanesi’nde yürütülen çalismalara degindi. Yaklasik alti aydir hastanenin hizmette oldugunu ve bu süre içerisinde 500 hayvanin çesitli türden tedavilerinin yapildigini anlatan Darilmaz, “Bu hayvanlarin yaklasik beste biri, belediyeler basta olmak üzere, kamu kurumlari tarafindan hastanemize getirildi.

Imzaladigimiz bu yeni protokolle birlikte çalisma alanimizi biraz daha genisletmis olacagiz. Ilk etapta sahipsiz hayvanlarin kisirlastirilmasi süreci yönetilecek, daha sonra ise protokol genisletilerek farkli çalismalar yapilacak” dedi.

Konusmalarin ardindan Rektör Sahin ve Ortaköy Belediye Baskani Özdemir, hazirlanan protokol metnini imzaladi.
Kaynak: İHA